mandag 24. september 2018

Kalke plen snø

Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Løsningen kan være å kalke på høsten eller våren, før snøen er helt smeltet. Har du mye mose i plenen bør du bruke mosefjerner, rake bort mosen, så i nye . Da gir man gresset i plenen bedre vekstbetingelser, og man kan lettere unngå mose og ugress.


Jan – april er tiden for å kalke.

Det er imidlertid viktig å vurdere nødvendigheten av å kalke. Kalker en hvert år øker ph. Det er litt mose, og om kalk hjelper vet jeg ikke.


Er det noen andre grunner til å kalke plenen ? Og er det greit å kalke før snøen er helt borte? Gjødsle plenen bør du gjøre allerede med det samme snøen har smeltet. Dersom du nylig har kalket plenen , bør du imidlertid vente et par . Hvis du strør sand oppå snøen , vil den forsvinne fortere.

Snømugg er en annen årsak til at gresset dør om vinteren. Kvalbein sier imidlertid at kalking ikke nødvendigvis er lurt, og at du ikke bør kalke plenen hvis det ikke er . Ifølge VGs hageeksperter er det en myte at plenen trenger kalk hvert år. Hermod er klar på at kalk definitivt ikke løser problemet.


Om det ligger noe snø igjen på plenen spiller ingen rolle. Det gjelder særlig saltpeter som kan svi plenen hvis det blir liggende oppå . Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete. Det er ikke gitt at kalk er riktig for . Plen , busker, frukt og bær ønsker 5-5.


Mange lurer på om de skal kalke plenen. Rhododendron og surjordsplanter ønsker ph 5-5. En brunsvidd plen vil raskt kommer seg når det kommer nedbør. Kalking hjelper også med å smelte snøen på våren.


Annen hver vår er det nødvendig å kalke , gjerne på det siste snølaget om våren. Men hva er det som skjer når sand bidrar til å smelte snø raskere? Sand kan med fordel erstatte kalk , både fordi plenen generelt sjelden . Om det fremdeles er snø på plenen , kan du hakke snøen opp i mindre biter,.

Anleggsgartner Steven Stiberg Long har et bedre tips! Skal plenen bli grønn og fin er det viktig at den får så mye luft og lys som. Du bør kalke så snart som mulig etter at snøen forsvinner - men det . På et svensk TV-program her forleden anbefalte de å kalke plenen nå, før snøen kommer.


Du bør derfor med jevne mellomrom kalke plenen , for at den skal opprettholde. Kalk bør aller helst benyttes tidlig om våren, og kan gjerne legges på snø eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg