mandag 17. september 2018

Vaske ull temperatur

Det er mange som tror at ull blir ødelagt av høy temperatur. Men det er en myte, sier Ingun Grimstad Klepp. Hun leder et forskningsprosjekt om . Her er alt du trenger å vite for å vaske ulltøy riktig, både tips om håndvask,. Ubehandlet ull må imidlertid vaskes på så lav temperatur som mulig da ullen tover . Vet du egentlig hva ullplaggene dine tåler av vask ?

Så lenge ullplagg ligger stille vil ikke temperatur ha noen effekt, poenterer forskerne. Skal du vaske plagget i vaskemaskinen er det likevel en god regel å følge . Ifølge Klepp er ikke temperatur så viktig for at ullklærne skal bli rene, . Lot det virke i min og vasket på ullvask grader. Et annet godt råd når det gjelder behandling og vask av ull og silke, er at du.


HÅNDVASKET ULL : Dagens vaskemaskiner er så skånsomme, at de. I slike programmer får plaggene perfekt temperatur , vogging og . Det er en utbredt forestilling at ull krymper ved høye temperaturer , .

Om du ikke vasker riktig, kan du ødelegge ullklærne dine. Det er nemlig ikke temperaturen i seg selv, men kombinasjonen av varme og bevegelse som gjør at. Ullplagg fra Nøstebarn trenger ikke å bli vasket før bruk. Plagget er laget av naturmaterialer i ubehandlet ull eller blanding ull og silke - fri for kjemisk behandling.


Det finnes også ullinnlegg på markedet som kan vaskes på grader i maskin, noe. Det er kombinasjonen av bevegelse og høy temperatur som ødelegger ull. Bruk vaskemiddel beregnet for ull , gjerne vår egen Lanullva ullvask , som er svært. Maskinvask på ullprogram maks 30° C. Ull blir rent ved lave temperaturer.


Vasketemperaturen bør være maks 40°C. Ull tar ikke skade av høyere temperatur , men med høy temperatur og bevegelse kan det oppstå filting (toving) og høy . Fyll opp karet igjen med vann i samme temperatur , maks grader. Dersom du vasker bomull på lav temperatur over tid kan det oppstå sur lukt.


Ullprodukter kan også vaskes på lavere temperaturer som også . Gjennomsnittlig vasketemperatur for ull er 30°, mens bomull vaskes oftest på . Men er ull virkelig så vanskelig å vaske som noen tror? Det som gjør at ull krymper er ikke temperaturen , men at plagget beveger seg under .

Alle naturlige stoffer som lin, bomull, ull og silke kan vaskes i maskin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg