mandag 26. oktober 2015

Elektrisk strøm

Elektrisk strøm , eller elektrisk strømstyrke, er elektriske ladninger i bevegelse. I elektriske kretser består strømmen av ladningsbærere, for eksempel i form av . I en ledning er det ikke ” elektrisk strøm ” som strømmer gjennom ledningen. Det er bevegelsen av ladde partikler gjennom ledningen som gir en . Strømretningen er definert som . Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet.

Ta et lynkurs i elektrisitet her. Elektronene blir dyttet gjennom noe som det er lite motstand i, noe som leder strøm. Minus-siden på et batteri har flere. Elektrisk motstand sier noe om evnen et materiale har til å lede elektrisk strøm. Fagstoff: Her skal vi lære om elektrisk strøm , strømkretser, spenning, resistans og Ohms lov.


Når vi snakker om elektrisk strøm - eller bare strøm - er det elektronene som strømmer i lederen vi tenker på. På samme måte snakker vi om strøm i et vannrør. Dette temaet gir mange muligheter til å arbeide eksperimentelt og praktisk, og det gir muligheter til å knytte elevenes læring opp til bruk av elektrisitet i hjemmet . For at det skal gå en elektrisk strøm i en krets, må det være en spenningskilde som sørger for elektriske krefter som kan gjøre arbeid ved å .

Denne modellen brukes til å forklare at når vi slår på bryteren, går det strøm i hele kretsen med én gang. Vi trenger ikke vente til elektronene har kommet fra . Alle komponentene (her: batteriet og lyspærene) har to poler, dvs. Ertemodellen for elektrisk strøm i en krets. Den frie flyten av elektroner som har falt av . Ledninger, for å oppnå kontakt.


Beskriver elektrisk strøm på en oversiktlig og godt forklart måte. Det finnes to typer ladning, positiv ladning og negativ ladning. Den minste ladningen som finnes kalles elementærladningen.


Hva er elektrisk strøm og hvordan lyser en pære? Hver gang man ser på TV, lager mat eller skrur på lyset bruker vi strøm. Krystaller Atomer Elektroner Elektriske strømmer Hvordan ser en krystall ut i mikrokosmos?


Atomene i krystallen er i bevegelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg