fredag 30. oktober 2015

Utedo løsninger

UTEDASS: Om vinteren kan det føles uendelig langt å gå til utedoen. Ei hytte uten innlagt vann behøver ikke bety utedo eller snurredass. Vi har bygget en utedo , og det viser seg at hullet vi har gravd fyller seg med vann ved.


Det er jo flere løsninger på dette, en er jo selvsagt å grave dypere og . Stadig flere erstatter utedoen med mer moderne komfortable løsninger.

Det finnes ulike produsenter og varianter som forbrenningstoalett, vakuumtoalett eller en . På strømløse hytter er bio-do den klart foretrukne løsningen. Måtte lykken din gro, som gresset bak do. Prisen på utedoen , om du skulle velge denne løsningen , kan variere, alt etter krav til . Hvilken toalettløsning skal du velge på hytta? Utedo , biotoalett, forbrenningstoalett eller vannklosett?


Les mer om de ulike løsningene i denne . Den gamle utedoen langt fra selve hytta er blitt historisk og her var ikke sjenerende.

Løsningen er å få til et undertrykk i selve tanken, slik at frisk luft føres ned i . Bestill online, eller ring oss på tlf. Kalleviggården på Tyholmen i Arendal hadde opprinnelig en slik løsning , . Snurredassen: Kommer i flere forskjellige modeller, og det fins løsninger for små og store hytter, med. Prisen for et utedo vil variere, alt etter hvor kravstor du er. Utedo er helt greit bare den ikke er langt fra hytta.


NYE LØSNINGER : Dette systemet består av GSM-enhet med simkort, tankmåler med 15 . Den var uten strøm og vann, og med utedo. Det å få gjort noe med toalettforholdene var prioritet én, og de sjekket ulike løsninger. Leveres med shingel på tak og vindu i døra. Utedoen kan levers isolert etter ønske. Retningslinjene gjelder løsninger for bygninger uten innlagt vann.


I situasjoner hvor utedo , forbrenningstoaletter eller biologiske toaletter er til sjenanse, eller . Jeg lekte med noen løsninger , som å grave meg et privat toalett. Bjørn Egil gikk grundig til verks for å unngå utedoen på en hel uke. Men vi fant ikke akkurat ”vår” løsning.

Det som er problemet er at mange har løsninger der de ikke har et godt avløpssystem som kan ha uheldige konsekvenser for grunnvann og drikkevann. Med barn, barnebarn og andre gjester på hytta, blir dette en sivilisert løsning. Sammenlignet med utedo eller biodo er El-dorado selvsagt en helt annen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg