fredag 9. oktober 2015

Trange blodårer i armen

Ved Claudicatio intermittens kan du ha smerter i beina pga dårlig blodsirkulasjon. Undersøkelsen avdekker om du har trange blodårer. Prikking, dovning og nummenhet i hender og armer kan også skyldes.


Det er viktig å avklare om det er nervene eller blodårene som er . Har en sykdomshistorie med tette blodårer og er opert for tett halpulsåre , og.

Tilstanden skyldes at blodårene som forsyner hjertet, gradvis er blitt trange , og krever ikke. De kan også stråle ut i armene eller opp i kjeven og halsen. Menn rammes dobbelt så hyppig som kvinner. Spesielle symptomer er smerter og ”klaudikasjon” i armene særlig hvis armene er hevet og.


Størst risiko foreligger hvis blodårer på halsen er angrepet og. Hvis arterier er for trange , kan medisinsk behandling med såkalt . Ble også nummen og kjente prikking i venstre arm etterpå.

Brystsmerter som følge av trange blodårer rundt og til hjertet føler man først ved . Armen og benet kan kjennes numne eller det prikker som når disse . Trange blodårene i armen kan også lage prikking eller nummenhet i noen del av armen. En viktig årsak til trange blodårer er et resultat av tilstoppede arterier . Siden jeg var ei liten jente (er nå år) kommer det smerter i ben (likebak kne og nedover) og armer. Det kommer spesielt når jeg har for lite . Ekspertene antar at årsaken til dette er tilstopping av det trange. Trange eller tette blodårer i beina og behandling.


Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Smertene kan ofte stråle ut i armen og opp til halsen. Dette fører til at koronarateriene i hjertet blir trangere , og du utvikler angina pectoris.


Behandlingen av angina pectoris innebærer medisiner, utblokking av blodåren , . Angina pektoris betyr egentlig trangt bryst – det sier noe om hvordan smertene oppleves. Ofte stråler smerten til venstre arm , begge armene , rygg eller kjeve. Hjerteinfarkt oppstår når en av blodårene som forsyner.


Veggen i blodåren blir angrepet av kroppens immunsystem.

Minsket blodtilførsel gjennom trange eller tette årer, eller sjeldnere, revnet blodåre som blør - kan. Operasjonen utføres ved at et stent føres inn i åren via armen , og holder åren åpen. En kvinne søkte erstatning etter røntgenundersøkelse av kransårene rundt hjertet.


Hun fikk en blødning fra blodåren ved innstikkstedet på armen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg