fredag 23. oktober 2015

Røykebein symptomer

Dette kan gi leggsmerter og gangvansker, men de fleste med røykebein er oftest. Legen vil spørre deg om symptomer og undersøke deg, ta blodtrykket ditt og . De første symptomene er smerter i beina ved gange, claudicatio intermittens eller. Røykebein skyldes åreforkalkning av blodårer i beina, som kan gi smerter hos enkelte.


Hos de fleste gir røykebein ingen tydelige symptomer.

Claudicatio intermittens, bedre kjent som røykebein , er en tilstand man ofte møter på som fysioterapeut. Tilstanden er et resultat av for dårlig . Titusenvis av nordmenn plages av såkalte røykebein , og får smerter i. Gangsmerter som følge av folkesykdommen røykebein kan lindres. Ifølge det norske Helsedirektoratet rammer røykebein 12–prosent av . Men også ved slike symptomer er det naturlig for legen å utrede dette. Det legen gjør når mistanken om røykebein er fattet er å undersøke .

Lavt stoffskifte kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Behandlingen har som mål å fjerne symptomer og plager . Man merker nesten aldri symptomer på aterosklerose før det foreligger betydelig . Tidligere ble tilstanden kalt ” røykebein ”, men det uttrykket brukes lite i dag. Sykdommen kalles claudicatio intermittens eller ” røykebein ”. Ofte kommer symptomene raskere ved gange på asfalt eller i motbakke, enn i . Vanlige symptomer på dårlig sirkulasjon er typiske røykebein.


Dette gir smerter i beina under en treningsøkt, og blir borte igjen når du hviler. Trange eller tette blodårer i beina og behandling. Symptomer på dette er smerter i beina ved fysisk aktivitet og kalde føtter, sier Hjelle. Han forteller at kramper kan være tegn . Pasientens symptomer øker da fordi behovet for oksygen i musklene øker. Hensikten med behandlingen er å bedre blodtilførselen til beina.


Det finnes i dag flere behandlingsmetoder. Hvilken metode som er aktuell er avhengig av . De vanligste symptomer oppstår i hjertet, hjernen og bena.

I bena kan åreforkalkning gi det som ofte kalles røykebein (claudicatio intermittens), som kan ende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg