tirsdag 20. oktober 2015

Strø sand på plenen

Du har sikkert opplevd at plenen ikke er like fin og grønn som du skulle ønske. Strø derfor et lag på én centimeter med sand ned i plenen din, og bruk en . Det kan jevnes ut med sand , som rakes over plenen. Sandjevning kan utføres når som helst, men gjerne midt i sesongen, for da vokser gresset . Strø deretter grov sand jevnt over hele plenen til det er ca.


Til dette trenger du 1liter sand pr.

Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen. Bland bøtter sand til en bøtte god jord. Bland dette godt og strø eller spad det ut. Plenen trenger hyppig gjødsling og godt med sand i jorda.


Jeg ønsker å jevne ut min gressplen som har endel hull og ujevnheter. En venn sa at det er bra å bruke sand , og at det er også bra for plenen. Har lest litt rundt om dette å ha sand på plenen.


Slik jeg skjønner det bør sandkornene ha en diameter fra 0. Nybegynnerhjelp med plenen 27.

Finnes det håp for en gammel og humpete plen ? Hvorfor så stusselige plener i Norge? Et særdeles tynt lag med finkornet sand er strødd over. Gjør gjerne dette hjemme, rak så sanden inn i plenen , og porene får bedre funksjon. Dette er lurt å lufte plenen før man legger på toppdressing. Vil det hjelpe å strø med gressfrø, og kanskje litt sand ? VGs hageeksperter gir tipsene for plenen som er perfekt for ball,.


Er isen veldig har hjelper det å strø på sand eller aske noen dager før. Strø litt sand , protein og mikroorganismer over plenen. Og du trenger bare gjøre det en gang. Gressplenen kan fornyes raskt ved å rive litt i jorden og strø noen. Torv eller sand , eventuelt med litt gjødsel, tilsettes rett før du vender og . Er fordypningen dypere, kan du strø ut mer toppdressing – det vil bare ta litt . Den perfekte plen kommer ikke av seg selv, men krever en innsats.


Disse jordforberedende materialene kan f. Tørre flekker, bare flekker eller en glissen plen kan hjelpes ved å strø plenfrø over den. Skal plenen anlegges på tung leirjor er det lurt å blande inn sand eller grus. Når du skal igang med såing strør du frøene på kryss og tvers over hele arealet.

Deretter kan du kalke, før du strør ut plenfrø eller ruller ut plen. H-verdi mellom og sammensatt av omtrent like tredeler sand , leire . Toppdressing (for plen ) i Storsekk. Vinterens snø og is kan ha fart stygt med plenen.


På nettsidene til Hageland har de følgende forslag til blanding av toppdressing: Bland fire bøtter sand til en bøtte god jord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg