tirsdag 14. juni 2016

Hønefoss fjelltur

En fjelltur behøver ikke være så lang, og vandringen opp til Bitihorn sør. Ringerike kommune, mellom Hønefoss og Oslo, er et fint startpunkt. Trenger du tips til hvor du skal dra på tur ? Her er noen turer vi anbefaler.


Flere turforslag finner du på.

Hei er student i Hønefoss og er ute etter å dra litt på tur i skog og fjell. Stien opp steinura i Mørkgonga er stengt grunnet stor rasfare. Fjellet i bakgrunnen, med den store Dytholsknatten i midten, er en del av det store. Holleia er et skoglkedd område vest for Tyrifjorden og Hønefoss.


TA TUREN TIL TROLLFOSSEN OG BUKOLLEN PÅ RINGERIKE! Det å komme seg ut på tur er en frihetsfølelse uten like, og man trenger absolutt ikke å reise . Besøk to av Norges største severdigheter, Hadeland glassverk og Kistefos- Museet, se hvor Halvdan Svartes hode er gravlagt, eller gå deg en tur i skogen.

Kongens Utsikt ligger 4meter over Tyrifjorden og Steinsfjorden, vest for Kleivstua. Ved Migartjenn er det flere fine rasteplasser med bord og benker. Ellers kan man rusle opp Gyrihaugen der man har en veldig flott utsikt i alle retninger. Tjuvenborgen fra Hønefoss.


Det er siste fredag i september og klart for Månedens tur. Bli med på tur til den nye Fugleymyrhytta på Vettakollen. Passer spesielt for Voksne og. Det er kjekt for barna å gå på tur i lag og dele fine opplevelser sammen,.


Den siste tiden har det vært tur opp Mørkgonga, og vi hadde også en. Ketil starter låtskriverkurs: – Jeg ønsker meg et større musikkmiljø i Hønefoss. Fjorårets aksjon var svært vellykket, og denne flokken var å finne elvelangs i Hønefoss. Tom-Erik Johansen går i andre rekke.


Det skal etableres et nasjonalt minnested etter angrepet på Utøya ved Sørbråten i Hole kommune, med ferdigstillelse innen 22. Vassfarstien fra Hønefoss sentrum til Fønhuskoia åpner lørdag 25. Skauleis til fjells, som er DNT Ringerikes motto.

Tyra er vant til å løpe lange turer både på skauen og i fjellet , og kan nå fortsette med det godt inn i voksen. Karsten og Petra gleder seg til de skal på tur i fjellet med familiene sine. De kjører hundeslede og zip-line, padler i kano, plukker bær og ikke minst, går tur langs fjellstier, omgitt av storslått natur og ville dyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg