onsdag 15. juni 2016

Lekter dimensjoner tak

Jeg skal snart til å legge takstein (betong) på et nytt tak. Lekting av tak og beslag for takstein. Jeg har sett litt frem og . Den vanligste dimensjonen på sløyfer for takstein er 30x48.


Lekter og rekker har i hovedsak rektangulært tverrsnitt og benyttes bl.

Valg av dimensjon er avhengig av bruksområde og må velges i ihht. Undertak og eksisterende lekter må også være hele. Dimensjon er minimum 30xfor personlast ved undertak som ikke er bærende. Det anbefales å bruke impregnerte sløyfer og lekter.


Høyden på mønekammen er avhengig av takfallet og hva slags lekter og. Til å feste sløyfer og lekter må man bruke spiker . Bruker man dagens standard på sløyfer og lekter , vil taket fort bli 3-cm.

Her får du en utførlig instruksjon om hvordan du legger tak. Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. Første og siste strølekt plasseres . Terrassetaket kan være et åpent, beplantet sperretak – en pergola – eller et. Tak bestemmes ut fra takhelling.


Horisontale tak har en takvinkel. SKARPNES ENKELKRUM TAKSTEIN KAN LEGGES FRA 15O TAKFALL OG OPPOVER. Tradisjonell fuglelist ved påforing. Ved bruk av møneskrubrakett er mønebordets dimensjon.


Tilbehørsbeslag er tilpasset. Sløyfedimensjoner se punkt 2. Decra- tak er konstruert for å tåle alle slags påkjenninger fra naturkreftene. Ved behov skal sløyfe dimensjonen økes, Jfr.


Begynn ved tak - foten, slik at forkanten av . Når du kjøper takplater får du lekteavstand og dimensjon på lekter i. Lektene legges parallelt med takfot.

Steg – Monter lekter på taket. Anbefalt dimensjon på strølekt er enten × mm eller × mm. Det kan legges Skarpnes enkelkrum takstein fra 15° tak. De øvrige lektene fordeles med jevn avstand over. Når det gjelder dimensjoner på lekter henviser.


I dag legges den som oftest på lekter og sløyfer for å sikre god lufting- og dermed. Dimensjoner lektene i henhold til sløyfeavstanden, samt snø- og egenlast i . Snølastkravet varierer avhengig av . Benyttes også innvendig på vegg og tak for spikerslag til panel og plater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg