fredag 26. mai 2017

Firkanter typer

Trekanten er den enkleste mangekanten. Noen spesielle trekanter har egne navn: a) I en likebeint trekant er minst to sider . I en såkalt enkel firkant vil ingen av sidekantene krysse hverandre, og summen av de innvendige vinklene vil være 360°. Omkretsen av firkanten er lik summen . Bufret Oversett denne siden I denne artikel kan du læse om hvad en firkant (kaldes også tetragon) er, om areal af firkant og.

Fagstoff: Nedenfor ser du noen firkanter som vi ofte støter på. Identifisere firkanter på bilder eller beskrivelser. Det er fem spesielle typer firkanter som har egne navn. Denne gangen kan vi også få ulike areal og ulike typer firkanter. Hvilken type firkant er det her?


Vår så presis som mulig med de forskjellige valgmulighetene. Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen.

Firkant er en mangekant med sider. MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre. Et Kvadrat er en firkant , hvor alle vinklerne er rette (°) og siderne er lige store.


Et rektangel er en firkant , hvor alle vinklerne er rette (90°) og siderne er . Bli kjent med ulike typer firkanter. Ulike typer firkanter med vinkler. Her ser vi på hvordan man definerer en firkant samt kendetegnene (hvordan man adskiller dem) ved forskellige slags firkanter. En firkant er en figur med fire sider og fire vinkler.


Der findes forskellige typer af firkanter. Man giver dem navne efter deres sider og vinkler. Og hva kjennetegner de forskjellige typer firkanter som finnes? Derfor har man valgt at navngive bestemte typer af firkanter ud fra deres egenskaber. På den måde indikerer et . På figuren vises ulike typer firkanter.


Vinkelsummen i en firkant i elliptisk geometri: større enn 360◦.

Alle typer firkanter tesselerer (vinkelsummen i enhver firkant er lik 360◦). Norwegian Bokmal subtitles. Typer firkanter , matchingkort. Sett med matchingkort om de forskjellige firkanttypene. Hej forum Jeg har gået og tænkt lidt over, hvad der findes af forskellige firkanter.


Inkluderer: kontrollkort, bildekort, ordkort, definisjonskort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg