torsdag 9. april 2015

Lineær avskrivning

Lineær avskrivning vil si at det avskrives med et like stort beløp hvert år. Dette kalles også for lineær avskrivning. Det er ulike måter å avskrive på, herunder den lineære metoden, saldometoden og produksjonsenhetsmetoden: Lineære avskrivninger vil si å . Avhengig av type driftsmidler vil fradrag gis enten gjennom saldoavskrivning, lineære avskrivninger eller gjennom skjønnsmessig fastsatt beløp . Anta at bedriften benytter lineære avskrivninger.

Hva blir avskrivningene i år tre? Oppgi svaret (kun tallet) i hele kroner, og bruk punktum som . En avskrivning hvor man avskriver med et fast periodisk beløp. Avskrivningsmetode for varige driftsmidler. Anbefalt metode i årsregnskap.


Du bruker denne metoden for aktiva som ikke skal avskrives , for eksempel tomter. En lineær avskrivning oppstår når et aktiv avskrives med like store beløp over dets antatte levetid.

Det finnes også driftsmidler som avtar relativt jevnt i verdi over tid. Fysiske driftsmidler skal avskrives etter saldosystemet. En bedrift benytter lineære avskrivninger for sine maskiner. Skatt Midt-Norge har i forbindelse med kontroller av virksomheter som har krevd fradrag for lineære avskrivninger avdekket at det gjøres en del . For særskilte driftsmidler i kraftanlegg som skal avskrives lineært , jf.


I eksemplet er det benyttet lineær avskrivning. Dato, Aktivabokføringstype, Dager, Beløp, Bokført verdi. Feltet er et valgfelt for hvilken måte programmet skal beregne avskrivninger på. Følgende valg er tilgjengelig i versjon 1. Finnes det en løsning som kan fungere for næringsrapport skatt, siden det ikke ser ut som om den er tilpasset lineær avskrivning ? Har skjønt at det er vanlig å lineært avskrive i et regnskap. Hva er egentlig vitsen med lineær avskrivning , hvis verdier og skatt kun blir . Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Degressiv avskrivning (saldo avskrivning) 3.

Aktivitetsorientert avskrivning (basert på aktivitet ikke levetid). Anvendelsesområde for bestemmelsene om lineær avskrivning. Sverre Brandt var initiativtager til opprettelsen, og skuespilleren Agnes . Anleggsmidler som er anskaffet for varig eie avskrives årlig ved enten lineære eller saldoavskrivninger som hovedregel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg