tirsdag 13. juni 2017

Lufttrykk lastebildekk

Når det gjaldt unntakene, var det heller ikke der snakk om store avvik. På plussiden kan også nevnes at samtlige hadde gode dekk , med liten . Før et dekk anses som klart for salg, må det undersøkes grundig. Lufttrykk : Trykket dekket bør fylles opp til når det er kaldt.


Denne guiden lar deg vite optimal dekk for dine lastebildekk. Her finner du også all annen nødvendig info.

Det dekktrykket som er oppgitt for din bil har fremkommet ved et samarbeid mellom bilprodusent og dekkprodusent. Anbefalt lufttrykk til dine dekk finner du i. Defekte dekk er ofte resultat av feil dekktrykk. Det å velge et høyere lufttrykk for å spare drivstoff er imidlertid ingen god idé. Bridgestone gjennomførte dekktester på 38. For lavt lufttrykk i dekk.


Resultatet viser at av sjåførene kjører med for lavt . Multicell-gummi leveres både til person- og lastebildekk , og teknologien er. Med Hi-Stability- dekk kan lufttrykket økes til bar, og lasten kan .

Tidspunkt, tyngden på maskinene, dekkvalg og lufttrykk er faktorer som kan påvirke. Dekk som har for høyt lufttrykk , lager dype spor i åkeren. Dekk med for lavt lufttrykk gir økt drivstofforbruk og økt CO2- utslipp. Både for mye og for lite luft vil gi . I vognkortet står det både hvilken hastighetskode dekkene bilen skal ha og hvilken belastning (LI = Load Index) de må tåle.


Dersom en sving tas i 1km i timen med et lufttrykk på bar, så reduseres denne. Tung last, tilhenger og tauing skaper ekstra belastning på dekk og hjul. Dessuten vil feil lufttrykk også øke rullemotstanden og dermed føre til høyere. Moderne dekk slites i liten grad på midten med for mye luft.


De siste årene har trenden vært tydelig. Bilene våre får stadig bredere og lavere dekk. Samtidig vet vi at flere og flere bilførere slurver med å . Hos Vianor finner du et omfattende produktutvalg i dekk for lastebiler og busser. Gjør deg kjent med vårt utvalg for frittrullende aksler og drivhjul, og du vil helt . Alt du noengang har ønsket å vite om lastebildekk og hvordan du kan spare drivstoff.


Bruk riktig dekktrykk for å kjøre sikkert, spare drivstoff og forlenge levetiden på lastebildekkene dine. Et dekk mister naturlig litt av trykket over tid. Når man utruster en bobil med nye dekk , er det viktig at det monteres dekk som har riktig belastningskode. Dekkene til bobiler skal også ha et høyt lufttrykk i .

Korrekt lufttrykk er meget viktig om du skal ha fram de beste egenskapene på. Det hjelper ikke hvor gode dekk du har så lenge trykket er feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg