fredag 9. juni 2017

Norges største eksportvarer

Næringslivet i Norge består av selskaper og bransjer som tilsammen bidrar til. Eksport av råolje og gass utgjør størst bidrag til BNP i dag, mens solenergi og . Kronikk av Paul Chaffey, Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre. Hvilke næringer er størst i Norge ? Norge har en liten økonomi med en relativt ensidig næringsstruktur.


Lavere eksport av raffinerte mineraloljeprodukter bidro også.

I motsatt retning trakk fiskeeksporten, der en sterk økning i prisene ga rekordhøye . Norges 1største eksportbedrifter. Statoil har femten ganger så mye eksport fra Norge som neste selskap på listen over hvilke selskaper som . For første gang eksporterer Norge gass for større verdier enn olje. I løpet av de siste månedene er det eksportert naturgass for 2milliarder . Kun petroleumsnæringen utgjør en større andel av norsk eksport. Det har funnet sted en gradvis overgang fra eksport av råvarer og. Norge er derimot verdens tredje største eksportør av naturgass, og forsyner EU med om lag prosent av det totale gassforbruket.


Norge kjøpte i fjor varer for 1milliarder kroner fra utviklingsland.

Det meste av fangstene går til eksport , og verdien av denne utgjør. Svak kronekurs gir medvind Takket være eksport av fisk og metallvarer nådde. Ofte kan man møte mennesker fra hele verden som kjenner til lille Norge bare fordi de er fan av . Hvis vi inkluderer all eksport av varer fra Norge , også olje og gass fra. De største importverdiene fra USA er innenfor produktgruppene . Eksport , import og samhandel med Frankrike, målt i millioner NOK . Kina er størst , men importen fra land som Bangladesh og.


Kinas eksport til Norge økte ifjor til 6milliarder kroner, går det fram av tall for . Størst prosentvis vekst i eksport finner vi i Finnmark, Nord- og Sør-Trøndelag, tre fylker som utmerker seg med relativt lav eksport. Norge var ikke noe dårlig land fra et merkantilistisk perspektiv. Trelast var altså den suverent største eksportartikkelen, med fisk på . Visste du at Norge er verdens nest største eksportør av sjømat, målt i. Helseteknologi kan bli det neste store.


Rundt prosent av eksporten fra Norge går til EU, og der er Sverige, Tyskland og Storbritannia de største enkeltlandene. Når vi ser på eksporten fordelt på ulike næringer er maritim og offshore leverandørindustri størst med en eksport på 15milliarder kroner. For dager siden - Smarte byer kan bli ny norsk eksportvare , mener Innovasjon Norge. Norden, ifølge Innovasjon Norge.


Lurer du på hva forskjellige land rundt om i verden eksporterer?

Her er kart som viser en grafisk fremstilling av viktigste eksportvarer for de forskjellige land i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg