fredag 30. juni 2017

Mose i plen

En mild vinter rundt omkring i landet betyr mer mose i gressplenen. Vi viser deg hvordan du blir kvitt mosen. Du ønsker deg kanskje en grønn og frodig plen uten mose ? Følg våre tips for fjerning av mose og få en frodig plen med sterkt gress.


Mose er et velkjent problem i mang en plen , men det fins måter å bli kvitt den på.

Er det snakk om mye mose , er en plenlufter det mest effektive . Mosen vokser i milde vintrer når det er for kaldt for gresset og vokse. Den øker ph i plenen slik at dersom jorden er for . De aller fleste hageeiere har vært borti problemet mange ganger, og har prøvd ut de generelle rådene. Men enten virker det ikke, eller andre . Ugress er alle pleneieres erkefiende. Vi gir deg tipsene for å bli kvitt løvetann, kløver og mose i hagen!


Det er nå du legger grunnlaget for en sterk og vakker plen.

Her er tipsene for å unngå mose i hagen. Mose i plenen kan være et stort problem! Er imidlertid plenen din så full av mose at det nærmest ikke finnes gress i den, må mosen bort og ny plen sås på de bare flekkene.


Unsubscribe from martinmn. Sliter du med mose i plenen ? Gjødsle plenen nå for å få en fin plen uten mose. Men bør du kalke Grønn og god - riktig gjødsling gjør alt arbeidet med plen veldig mye enklere . Vi har en del mose i plenen der vi tidligere hadde noen skyggende trær. Trærne er borte, men mosen er fortsatt der. Er du også usikker på hvordan du skal bli kvitt all mosen i gressplenen og luft til røttene?


Her får du forklaringen på hva en . Mange hager lider den samme deprimerende skjebnen hvert år: Når snøen endelig smelter, er plenen dekket av mose. Med riktig stell og gjødsel, kan du sikre deg at gressplenen din holder seg grønn og jevn hele sommeren. Slik tar du best vare på plenen din.


Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Et tegn på at jorden er for sur er hvis plenen har mye mose.

Det første du bør gjøre er å rake plenen grundig. Rak vekk mose og gammelt gress, helst før plenen har begynt å gro ordentlig, mener Evenrud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg