mandag 26. mars 2018

Brannalarmanlegg bolig

Utgangspunktet er at boliger i blokkbebyggelse er definert til risikoklasse 4. Dette utløser krav om brannalarmanlegg. Totalt stk detektorer p. Les mer om hvorfor du bør velge en brannalarm som er seriekoblet og overvåket her. Disse kan kobles sammen slik at de varsler hverandre ved . Kombinasjoner av disse er kun godkjent for boliger , men ikke for næringsliv .

BRANNVARSLING for BOLIGER i henhold til TEK 10. Leiligheter behøver ikke å sammenstilles med brannalarmanlegget i fellesarealet. For bygg som er byggeanmeldt etter 01. Brannvarsling bolig TEK-17. Røykdetektorene som vi finner montert i boliger , er ofte av denne typen.


Følg derfor bruksanvisningen − de er ufarlige når de behandles slik det . Automatiske brannalarmanlegg i næringsbygg skal utføres iht. For brannalarm i bolig dekkes røykdeteksjon av innbruddsalarmreglene .

Røykvarslere i boliger må dekke områdene kjøkken, stue, sone. I byggverk med både næringsvirksomhet og boliger må generelt NS-EN. Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere.


Jo tidligere et branntilløp avdekkes, jo større er muligheten for å redde liv. Tidlig deteksjon bidrar også til å begrense materielle skader. Moderne brannalarmanlegg har . En god måte for tidlig oppdagelse av brann er å installere en brannalarm. Mest fatale branner oppstår i boliger i de mørke timene.


Når du sover er en risiko for . Eierenav boliger og fritidsboligerskal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antallrøykvarslere7. FG-godkjenning og kravspesifikasjoner for brannalarmanlegg for gårdsbruk og. Hva synes dere om prisnivå ift. Er det å forvente at det koster såpass? Monterer du kameradetektor kan du motta bilder fra boligen ved utløst alarm.


Alle boliger skal ha brannalarmanlegg eller røykvarsler(e) og slokkeutstyr i form av husbrannslange eller brannslokkeapparat med skum eller pulver. En brannalarm skal oppdage og varsle om brann og røykutvikling. Les igjennom ”Regler for automatiske brannalarmanlegg ” for at du skal vite .

Innbruddstyvene velger boliger uten alarm. Vi leverer og installerer brannalarmanlegg. CO er en utrolig flyktig gass som kommer ved ulmebranner som ofte er det som oppstår i boliger.


Det er viktig å ha riktig brannsikkerhetsutstyr i boligen. God varsler i form av brannalarmanlegg eller røykvarslere er veldig viktig, sier branninspektør Sigurd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg