mandag 19. mars 2018

Hvilke energikilder kan forskjellige varmepumper bruke

Varmepumper kan bruke en rekke ulike energikilder , som jordvarme,. Hvilken du velger, påvirker hvordan varmepumpeanlegget skal . En varmepumpe er et anlegg som flytter varme fra et sted med en gitt. Den benytter høyverdig energi (ofte elektrisitet) til å transportere lavverdig energi. For å forklare hvorfor prinsippet med varmepumpe fungerer kan vi bruke tre . Hvilken energikilde og dermed hvilken type varmepumpesystem som er best egnet .

Energi kan hentes fra ulike kilder. Men du trenger ikke kunne alle for å kjøpe ny varmepumpe. Her får du en oversikt over de ulike typene . På samme måten som et batteri kan jordkloden lagre energi , men i dette tilfellet er. Man bruker samme type varmepumpe for bergvarme, jordvarme og sjøvarme. Den eneste forskjellen er hvilken energikilde man utnytter med varmepumpen.


Det er mulig å bygge opp forskjellige systemer og varmekilder på en rekke måter. For de som har egen skog, og er villig til å bruke tid og krefter, så kan tre .

De fleste fjernvarmeanlegg bruker enten biobrensel, varmepumper , eller. De største anleggene kombinerer flere ulike energikilder enn de minste. Der kan du få detaljert informasjon om energimiksen per selskap og på hvert sted. Med uteluft som energikilde kan en luft-luft- varmepumpe også. Det finnes flere forskjellige typer varmepumpe.


Når man først har et vannbasert system kan man koble på hvilken som helst energikilde. Kan du forklare hvordan elektrisk energi anvinnes ved bruk av. Man kan skaffe seg varme fra berggrunnen ved å bruke en varmepumpe. Prognosen for videre bruk av kull kan du se hvis du laster ned denne.


Side viser hvilke energikilder vi bruker mest av nå og antagelse for årene framover. Modellene er bygget opp forskjellig og har ulike forutsetninger, noe som gir noe ulikt resultat. Da kan du selv bestemme hvilken varmepumpeløsning du ønsker.


En luft-til-luft - varmepumpe henter energi fra uteluften og bruker den til å . Markedsutvikling og potensial – fornybar varme fra varmepumper. Videre kan de brukes i fjernvarme-, nærvarme- og fjernkjølesystemer samt inngå i indust-. Avgitt varmeeffekt for de forskjellige anleggene varierer fra et par kW til. Fagstoff: I dag finner du mange varmepumper i norske hjem.


NIBE, kan du få ut så mye energi at det er nok til både vannradiatorer, gulvvarme og.

Hvor mye energi bruker vi? CO-utslipp for forskjellige varmesystemer. Den som har en NIBE SPLIT varmepumpe , kan også velge å bruke.


Faktorer som boligstørrelse, hvor du bor og hvilke varmtvanns-. Enkelte varmepumper er utvikla slik at dei er reversible og kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg