torsdag 22. mars 2018

Fullgjødsel plen

Grønn plen gir hagen et rolig inntrykk og rammer inn alle andre farger. Fullgjødsel i regn fra tælen har gått på våren og til midten av august. Vil du ha friskt og flott gress er det viktig med gjødsel.


Her får du våre beste tips til hvordan gjødsle plen og vedlikehold. FULLGJØDSEL – Utviklet for norske forhold i 1år.

For en grønn og frodig plen anbefaler vi å gjødsle litt gjennom hele sommeren. Jeg bruker kun gjødsel på plen hvis den er gul, full av mose, eller. Jeg kjøper kg sekk fullgjødsel på en lokal Coop Marke kr 30- pr sekk . Vi har forskjellige gjødslingsprodukter for fjerning av mose og ugress, eller som . Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete.


Om det kalles fullgjødsel , . Han utdyper ved å si at plener med mye skygge bør gjødsles med kalksalpeter i stedet for fullgjødsel.

I tillegg vil plener med et dårlig jordsmonn, hvor kanskje . Slik får du grønnere plen enn naboen. Det går gjetord om plen - og blomsterprakten som befinner seg på øya. Første gjødsling bør skje tidlig på våren, deretter gjødsles i slutten av mai og i juni. For å få en fin plen er det er viktig at du gjødsler riktig.


Du kan lese mer om gjødsling av plen i denne artikkelen på . Nyanlegg og stell av plen. Råd og vink til interesserte hageeiere. Gjødsling ved anlegg av plen …. En frisk og grønn plen er slett ikke uoppnåelig. Her er gode tips som vil hjelpe deg langt på vei. Vinterens snø og is kan ha fart stygt med plenen.


Og så kan man gjødsle med en fullgjødsel , rundt to kilo per 1kvadratmeter. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Plenen trenger ulikt gjødsel gjennom vekstsesongen.


Plen utsatt for mye skygge bør gjødsles med kalksalpeter i stedet for fullgjødsel.

Det tar tid med nysådd plen , men den blir gradvis tett etter hvert. NW): Folk flest gjødsler ikke plenen på sensommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg