torsdag 22. mars 2018

Bytte glass i gamle vinduer

Vinduer som er gamle bør renoveres eller byttes ut. Da kan det være smart å sjekke om du bør kjøpe nye vinduer eller skifte glass i de gamle. Gamle vinduer kan se slitne ut. Man kan også bruke gammelt glass fra andre vinduer, skulle uhellet være ute.


Foto: Byggeskikksenteret Fjerning av kitt. NYTT GLASS : Ola Fjeldheim har byttet en av rutene i dette vinduet.

Her presses glasset ned i et lag med kitt han har dyttet ned langs kantene. Kjøper man fortsatt vinduer med slike lufteåpninger? Bytte gamle lags glass med nye argonfylte energiglass kommer helt klart til å bli en . Det ser ut som vinduene er bygd opp med to enkeltglass adskilt av en trelist rundt . Ved å utbedre gamle vinduer med montering av varevinduer eller ved å bytte glass i eksisterende varevinduer oppnår man gode isoleringsresultater.


VIDEO: Dette gamle vinduet skal restaureres. Vær veldig forsiktig, da det tynne glasset veldig lett går i stykker. Men den runde skiven kan ikke komme inn i krokene, så her kan du bytte til det rette bladet, som er like .

På gamle vinduer er glasset ofte kittet fast. Det kan lønne seg å gi seg god tid når du bytter ut gammelt kitt. Ibenholt har helt rett i at mange gamle vinduer har meget god . Hver torsdag gir VG og VGTV deg enkle snekkerråd. Når du skifter et vindu må du demontere det gamle vinduet.


Her kan du se hvordan du tar ut det gamle. For gamle hus kan det være et godt alternativ å vedlikeholde vinduene , selv om. Det å skifte glass eller å sette inn ekstra varevinduer er ofte gode alternativer. Det kan også være bedre å vedlikeholde og reparere enn å bytte ut treverket til. Er det dårlig isolering på dine gamle vinduer , kan det godt tenkes at du kan slippe unna med bare å skifte glassene.


Hvis du bytter vinduene til . Restaurerte gamle vinduer kan ha en levetid på godt over 1år. Etter restaurering med isetting av gammelt glass og maling med linoljemaling kan det bli et. Av og til kan det være nødvendig å bytte en del av rammen.


Det lekker mye varme ut av gamle vinduer og dører. Til sammenligning har eldre vinduer med kun et enkelt vanlig glass U-verdi på rundt 0. Mange lar være å bytte ut gamle vinduer for å spare penger.

Eldre vinduer med enkle glass har en U-verdi på rundt 0. Her har det oppstått en lekkasje mellom glasslagene , og det kommer inn luft . Har vinduet ditt sprukket rute, eller kanskje du vil oppgradere fra et gammelt 1- lags vindu til 2-lags?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg