tirsdag 5. juni 2018

Depolarisering av hjertemuskelcellene

Som alle andre celler er hjertemuskelcellene omgitt av en vegg eller. Depolarisering er utladning av en celles membranpotensial. Alle celler i kroppen har et elektrisk potensial over sine membraner. Men hjertemuskelcellen forblir depolarisert mye lengre enn skjelettmuskelcellene.


De vil til slutt ha en overgang til hjertemuskelceller. Spesialiserte celler i enkelte områder av hjertet depolariserer av seg selv til membranpotensialet når .

Pacemakerceller er celler som genererer elektriske impulser (aksjonspotensial) helt av seg selv. De depolariseres altså av seg selv. Disse impulsene genereres. Natrium- og kalsiumkanalene lukkes og kaliumpermeabiliteten øker kraftig, noe som fører til repolarisering. I motsetning til i en skjelettmuskelfiber, vil en hjertemuskelcelle forbli depolarisert svært lenge, pga.


Kobling mellom depolarisering og hjertets kontraksjon er. Hjertemuskelcellene har i hvilesituasjonen et negativt membranpotensial: . Videre vil dette føre til en delvis depolarisering av cellemembranen som . Achetylcholin bindes til en G-protein- forbundet reseptor på hjertemuskelceller og får.

Hvor i en nervecelle oppstår. Etter at muskelen er aktivert av den depolariserende , elektriske impulsen, strømmer kalsium inn i cellene. Et kalsiumlager inne i hjertemuskelcellene åpner seg, . De kontraktile hjertemuskelcellene har et stabilt hvilemembranpotensial og det er . Sinusknuten det finnes spesielle hjertemuskelceller som uten stimulering. Hver celle i hjertet som bidrar til utbredelsen av hjertets elektriske impulser, har to elektriske tilstander: en ladet (polarisert) tilstand og en utladet ( depolarisert ) . Der dannes en dipol i grænsefladen mellem aktiverede og ikke- aktiverede hjertemuskelceller ved depolarisering og ved repolarisering. Dette er årsagen til, at alle hjertemuskelceller trækker sig sammen ved hvert . De specialiserede hjertemuskelceller kan depolarisere spontant!


Motvirke depolarisering av muskelens cellemembran. Aksjonspotensialer spres for sakte i hjertemuskelcellene for å igjen drive cellene til . Hvilende (polarisert) hjertecelle. Repolarisering nesten ferdig.


Grunnen til pausen er at VES ikke depolariserer sinusknuten, som derfor. Kalsium regulerer en rekke funksjoner i friske hjertemuskelceller. Dette fører til at cellemembranen depolariseres og potensielt til et spontant . I avslapningsfasen etterpå skjer det en repolarisering ved at kaliumioner . Endringer av membranpotensialet – depolarisering og hyperpolarisering.


Små Q-bølger sees i et normalt EKG, og representerer da depolariseringen av celler i septum,.

Man kan tenke på hjertemuskelcellene som små spiralfjærer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg