fredag 8. juni 2018

Trange blodårer

LHL LHL-sykehuset GardermoenBehandling og operasjonSlankeoperasjon Fedmerelaterte sykdommer Slik unngår du trange blodårer. Menn rammes dobbelt så hyppig som kvinner. Trange eller tette blodårer i beina og behandling. Ustabil angina er derimot en krisesituasjon.


Ved Claudicatio intermittens kan du ha smerter i beina på grunn av for dårlig blodsirkulasjon.

Du kan kjenne smerter og dovenhetsfølelse i leggene når du går. Ved åreforkalkning er det avleiringer av kolesterol på innsiden av blodårene. Når årene som frakter blod til beina blir for trange , kommer det ikke nok oksygen.


Det finnes i dag flere behandlingsmetoder. Hvilken metode som er aktuell er avhengig av hvilken blodåre som er tett, og hvor omfattende fortetningen er. Hvordan kan en sjekke eller konstatere trange blodårer ? Utblokking av det trange eller tette området med tynne ballongkatetre eller innsetting av stent er en.


Trange blodårer eller åreforkalking, kalles arteriosklerose på fagspråket.

Når disse blodårene blir for trange , får hjertemuskelen tilført for lite oksygen og det. Tilstanden kan medføre at. Les mer om Trange hjertepulsårer - Utskifting av blodårer i hjertet (bypass). Smertene skyldtes tette blodårer i bekkenet, og forsvant etter en.


Tette blodårer og store smerter holdt på å invalidisere Turid Byre (60) fra Stavanger. For seks år siden orket hun knapt å reise seg fra stolen. Tegn på åreforkalkningKraftig åreforkalkning fører til trange blodårer. Når blodårene som forsyner hjertemusklene med blod blir for trange, fører . Sukkerstoff kan behandle tette blodårer. Sammen med en internasjonal forskergruppe har Bente Halvorsen, professor i medisin ved UiO, . NY BEHANDLING: Det er utfordrende for legene å åpne helt tette blodårer.


En ny metode kan gjøre det tryggere, ifølge amerikanske forskere. Helsemagasinets portal med alle artikler (vof.no) er forbeholdt abonnenter. Du kan abonnere kun på nett eller abonnere på papirversjonen og . En metode som brukes hyppig til å blokke ut trange blodårer på norske pasienter gir dobbelt risiko for dødelig hjerteinfarkt sammenlignet med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg