fredag 8. juni 2018

Vedlikehold av privat brønn

Private drikkevannskilder er huseiers ansvar! Alt drikkevann skal ha god kvalitet ! Husk avstand til avløpsanlegg, beitedyr og jordbruk! Fjern forurensningskilder i nærheten, sørg for god drenering rundt brønnen ,. Det finnes flere private aktører, sjekk Gule sider eller andre opplysningstjenester.


Har du din egen private drikkevannskilde, eller en kilde.

Er det etablert noen renseløsning, mellom brønn og kran? Hva kreves av vedlikehold og til hvilken. Ved rensing av brønn bør man være to - en som jobber og en som passer på. DRIFT, KONTROLL OG VEDLIKEHOLD.


Vannet får man fra brønner , bekker , innsjøer. Undersøkelser viser at de fleste private brønner er dårlig sikret mot . Men de har opplevd alt annet enn idyll siden brønnen deres ble ødelagt. Bladet beskriver grunnvannskilde, vannkvalitet og plassering av brønn.

Sikring og vedlikehold - Prøvetaking - Rengjøring - Hvor kan man få hjelp? Veiledning til eiere av private drikkevannskilder. Det er et generelt krav at alle brønner skal være sikret mot.


Det bør ikke være for dyrt og kreve for mye vedlikehold. Vedlikehold av privat brønn. Har brønnen gått tom noen gang? Er brønnen tilstrekkelig sikret mot innsig av overflatevann?


Drikkevann fra private brønner eller reservoarer er ikke underlagt de samme krav. Se egne sider om private avløpsløsninger, kommunal vannforsyning og. Den private brønnen skal renses og forhåpentligvis sørge for at.


Med mindre det er særlige forhol anbefaler vi vedlikehold hvert annet til . Hun fikk vite at det var en frakoblet brønn i tilknytning til boligen, men at den ikke. Hver eier er solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av fellesledningen. Dette gjelder både private og offentlige, men er det etablert . På tomten til gardsbruket ligger brønnen som forsyner hytta min med vann.


Nå har de nye eierne som har kjøpt gardsbruket nektet meg å bruke vann fra brønnen. Kommunalt tilskudd til bygging, eller større vedlikehold av private.

Hva er det egentlig som kan skje med de private brønnene når. Pris, driftssikkerhet, levetid og vedlikehold er viktige faktorer å ta hensyn til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg