mandag 25. juni 2018

Støpe badegulv sponplate

Snart tid for å støpe baderomsgolvene :o. Skal det legges noe plater e. Det er en dårlig løsning å legge membran før påstøp. Beste løsning er støp på sponplatene slik at du bygger fall med påstøpen, og så membran oppå der igjen.


Mørtler til støping av gulv, sparkel og avrettings- masser.

Påstøp Weber Støpemørtel Bad. Dette er et spesialprodukt for enkel støping av våtromsgulv med. Badegulv med membran i bunnen. Denne veggen står ikke på bærevegg i kjelleren, så hvis den skal gjøre særlig nytte som bæring for badegulvet bør jeg vel i såfall stemple den av i kjelleren? Sponplatene limes og skrus fast til gulvbjelkene.


Er gulvet støpt (betong) eller er tregulv eller sponplater under vinylen? Her ser du hvordan du bygger baderomsgulv ved hjelp av flytende,.

Gipsplate har tidligere vært mye brukt, men anbefales ikke lengre på grunn av manglende styrke i platene og at platen ikke tåler fukten fra støpemassen. Det skal støpes over varmekabler som ligger over armeringenen og opp på sponplater. Over bjelkelaget ligger det sponplater , der er det sveiset membran. Bufret Rør til ny kurs kan legges på såle før nytt gulv støpes. Hvis det er nødvendig også sponplate , ta ut . Etter mange år og mange baderom bygd med sponplater , gips og membran som underlag for fliser, har Byggmester Erling Skipnes AS i Bodø . Støpe badegulv og flislegge gulv og vegger.


Nå ligger det ny rupanel på veggene og sponplater på gulvet. Støper til slutt med avrettningsmasse. Gulvet ble først påført ca . For trebjelkelagsgulv og støpte gulv.


A- sluket egner seg ikke for direkte nedfelling i trebjelkelagsgulv pga. Platelaget legges med fuktbestandige sponplater ferdig med fall mot to sluk. Slik spares det å støpe i to omganger.


Hva finnes av varmematter som man kan legge mellom sponplater. Jeg ville valgt vannfaste sponplater.

Legging av gulvvarme på 22mm sponplater , finerplater eller våtromsplater. For å gjøre gulvkonstruksjonen stivere og samtidig oppnå godkjent avstand mellom . Trenger jeg priming, eller kan jeg støpe rett på sponplata? SKAL man prime sponplater og andre plater før støping.


Vaflex papp som underlag . Det kan være et betonggulv, et sponplategulv eller det gamle tregulvet i stuen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg