torsdag 25. september 2014

Egenskaper rektangel

Et rektangel er en firkant hvor alle vinklene er like store, og dermed rette. Derav følger at: Begge de to parene av motstående linjestykker er parallelle . Alle egenskaper som trapeser har arves av de mer spesielle firkantene, som parallellogram, rektangel og så videre. På samme måte er ethvert . Arealet av et parallellogram er g. Egenskaper ved ulike firkanter.

Elevene skal lære navn på og egenskaper ved kjente figurer som kvadrat, rektangel ,. For å utforske disse egenskapene og bli kjent med de ulike formene. Karakteristisk for et rektangel er at alle de fire hjørnene er vinkelrett. Dersom et rektangel er ikke firkantet, er avlang begrepet som brukes.


Unsubscribe from Trine Andersen? Det er et parallellogram med rette vinkler. Hva er egentlig et rektangel ? Hva skiller rektanglet fra parallellogrammet?

Har de noen felles egenskaper ? Når vi snakker om egenskaper ved todimensjonale . Rektangel er en firkant der vinklene i alle fire hjørner er rette. Vad innebär det att arbeta med geometriska objekt och deras egenskaper i årskurs 1–3? Klarer dere å kombinere to andre figurers egenskaper i en figur? Et kvadrat kan dele egenskapene til et rektangel. Kan det også dele egenskapene til . Geogebra for ungdomstrinnet ferdig.


For å tegne en rektangel må man bruke egenskaper til figuren:. Spørsmålene i ”Firkant Quiz” gjelder firkanttypene kvadrat, rektangel ,. Den delen av matematikken som handler om punkter og figurer, og deres egenskaper. En firkant der alle sidene er like lange og alle vinkler er grader. Analysere egenskaper ved to- og tredimensjonale figurer og beskrive fysiske gjenstander. Hva kjennetegner et rektangel , og hvordan regner du ut areal.


Bruke tau til å utforske former og egenskaper ved geometriske figurer. Utstyr: Logiske brikker (brikker med fire ulike egenskaper : farge, form, tykkelse hvilken form brikken som legges ned har (sirkel, kvadrat, rektangel eler trekant). Det finns även priser från butiker.


Jämför Vaser sida vid sida.

Matematikkmodellen for rektangelet sier ingenting om hvilke. Formlene er bare modeller for to egenskaper ved et rektangel : areal og omkrets. Kunne navn på og egenskaper ved kvadrat, rektangel , parallellogram, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg