torsdag 11. desember 2014

Knuter speider

Der en sikker knute kan redde liv og sikre verdier, kan en dårlig knute være livsfarlig. Her er basisknuter alle speidere må kunne. Speiderguttboka_ill_tauverk_001.


Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Pionering er å lage byggverk og andre praktiske konstruksjoner av rajer (= stokker) og tau. Uansett hva du skal lage, er det viktig at byggverket er stødig, og at du .

Lær deg noen knuter og test dem ut! Dette er de fire grunnknutene som man forventer at alle speidere behersker. Dette er mulig den viktigste knuten å kjenne, og den bør du lære å knyte under . Pålestikk med to-lagt øye. Skal du ut på tur er dette knutene du må lære deg. Bergen, Johan Fredrik Skarsten sier disse knutene blir mye brukt i speideren.


HEI ALLE FLOTTE SPEIDERE , SOM HAR LYST TIL Å ØVE EKSTRA HJEMME OG BLI FLINKE PÅ VIKTIGE KNUTER OG SURRINGER. Knuter - enkel forklaring.

En speidernerd kan sine knuter. Alt dette og mer til er speiding, les mer ! Her lærer du de vanligste knutene. Det nnes mange hundre forskjellige knuter.


Til vanlig bruk, som fortøyning av båt, heising. Lære å bruke knuter man kan få bruk for som speider. Oppgave hvor man må finne hvilke knuter som brukes på tegningen.


En av de mest brukte og mest praktiske knutene som finnes. En knute er noe man lager i et materiale som er lengre enn det er tykt, og er tilstrekkelig bøyelig, slik som garn, trå papir, tau, fiskeline, lærstripe, bån smijern . Oppmøte i Mobyhuset kl 18. Denne gang skal speiderne få lære to knuter - dobbelt halvstikk og båtmannsknop. Fremgangsmåte: Lær fire speiderknuter og vit hva de kan brukes til.


Ulike knuter brukes i ulike sammenhenger og har sine ulike styrker og svakheter. Lien er leder for speiderne på Tromøy. Sammen med Rune Holtveit - som sitter i styret, er hun nå forberedt på å gå rettens vei . Av Guro Haverstad Torgersen.


Pionerarbeid kaller speiderne det når de lager byggverk med stokker og surringer.

Vi fortsetter med å lære forskjellige typer takling, ende- og øyespleis. Som speider og i annen friluftsvirksomhet får du ofte bruk for knuter. Han kan bare kjerringknuter. Men det viser seg at han kunne hatt nytte av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg