tirsdag 10. februar 2015

Fiberkabel oppbygging

En fiberkabel , eller en fiberleder, består av flere lag av forskjellige materialer. De to innerste lagene er alltid kjerne og kappe. Kjernen (core) er laget av meget . En optisk fiber har vanligvis sirkulært tverrsnitt.


Glasset i kjernen (engelsk: core) har litt høyere brytningsindeks . Oppbygning av optisk fiber WDM.

Elektrisk signal til optisk, og tilbake til elektrisk signaler. Det finnes i hovedtrekk to typer fiberkabler , løs kledning ( tight buffer) og fast kledning (loose tube). Kabelkartotek ( fiberkabel , kobberkabel, leide linjer).


Linjekartotek ( samban forbindelser, mørk fiber ). Et fiberoptisk system består av en sender, en fiberkabel og en mottaker. Lysleder (optisk fiber ) En utlagt sjøkabel er lite tilgjengelig og . Figur 2: Skjematisk oppbygging av en fiberoptisk kabel. Optisk fiberkabel benyttes for overføring av infonnasjonsmengder.

Bredbånd og tilgang til Internett er i dag nesten like viktig som strøm, veier, vann og avløp. En god infrastruktur er forutsetningen for at kretsløpet . Fast kledning – fiber. Halogenfri og flammehemmende.


Robust oppbygging med en ytterdiameter på 8mm. Hierarkisk oppbygging av et kablingssystem. Multimodus fiberkabel , lokal kabel m 3. Tillatt bruk i jord uten . Isolering av pexmateriale. Moderne ubåten optisk fiberkabel er i dag ryggraden i alle internets.


Den grunnleggende strukturen i ubåten kommunikasjonskabel . Vi i NEAS ønsker å tilby fiber til alle som vil ha det — derfor har vi alltid et utbyggingsprosjekt på gang. Vi må vite at ønsket om fiber står sterkt før vi starter, men . Espevær) har no breiband gjennom fiberkabel. I tillegg har IT-avdelinga hjelpt til med oppbygging og vedlikehald av . Skjermet mangeparskabel, entrådet, med 6mm lederdiameter.


Viser bilde av oppbygning av en fiberkabel. Selve kommunikasjonen er analog, så signalet varierer i takt med inngansdataene.

TRANSFORMATORER: Transformatorens oppbygning , virkemåte og dens. Fiberoptisk kommunikasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg