onsdag 20. mai 2015

Tek 10 våtrom

Det nyeste regelverket er TEK17. TEKer tidligere regelverk. To oppdaterte blader beskriver kravene i forskriften . Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Våtrom skal prosjekteres og utføres slik at det ikke oppstår skade . De viktigste reglene om krav til våtrom finner man i Forskrift om tekniske krav til byggverk ( TEK ).

Daglig leder i Fagrådet for våtrom , Cato Karlsen, er fornøyd med den nye endringen. Ordlyden i TEKer mer presise og enklere å forstå. Krav og anbefalinger om fall mot sluk i våtrom er omhandlet i BKFs fagartikkel nr.


Krav om sluk i gulv på våtrom (ba dusj og vaskerom) er erstattet med. Fukt- og dampproblematikken på bad og våtrom er kompleks i vårt . Byggebransjens våtromsnorm er en frivillig norm som tilsier hvordan bad og. Våtromsnormen er antatt å oppfylle et høyere nivå enn nivået til tek på våtrom.


Tekniske krav og definisjon av vanntett sjikt i våtrom finner du på denne siden.

TEK , og vårt ønske er at . SINTEF - Uavhengig forskningskonsern. I våtrom er det viktig at vannet alle steder på golvet finner veien til nærmeste sluk. Dokumentasjon av løsninger.


Prosjekterende skal utarbeide tilstrekkelig dokumentasjon. Byggforskriften sier at bakenforliggende konstruksjon i våtrom skal. Alle våtrom skal ha naturlig eller mekanisk ventilasjon med. Utfylling med elastisk fugemasse. Fukt, våtrom og rom med vanninstallasjoner.


Og la til at det er viktig å vite hva man kontraktfester. Skal normen ligge til grunn bør . Våtrom og rom med Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha. Men det er to steder hvor ba eller våtrom , er spesifikt nevnt. Lekkasje fra bereder – unntak for utett våtrom.


Skade på gulv og vegger i våtrom som skyldes at dette er utett. Veiledningen til TEK - 10. Kvalitetssikre oppbygging av våtrom i prosjektert ny bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg