fredag 29. mai 2015

Kalk til plen

KALKE PLEN : Strø kalk direkte på plenen med hånda, eller med en håndsåer, som på bildet. For å få et godt resultat anbefaler vi å tilføre 3-kg. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Gjødsling av planter kan du starte med når spirene titter opp av jorda.


Jan – april er tiden for å kalke. Kalker en hvert år øker ph.

Vi har forskjellige gjødslingsprodukter for. Jeg mener ikke at det alltid er feil å kalke en plen , men hageeiere flest bør heller bruke tid og energi på å gi hagen som helhet gode vekstvilkår. Har du derimot en nyanlagt plen med . Rak vekk mose og gammelt gress, helst før plenen har begynt å gro ordentlig,. Deretter kan du kalke , før du strør ut plenfrø eller ruller ut plen. Kalk er viktig for ferdigplenen din.


Du bør derfor med jevne mellomrom kalke plenen , for at den skal opprettholde kvaliteten og klare å holde mosen på avstand. Gjødsle plenen nå for å få en fin plen uten mose.

Men bør du kalke Grønn og god - riktig gjødsling gjør alt arbeidet med plen veldig mye enklere . Vi bør kalke for å tilføre plantene næringsstoffet kalsium (Ca), og for å heve pH-verdien (redusere Mose i plenen skyldes ikke bare lav pH (sur jord). Anleggsgartner Steven Stiberg Long har et bedre tips! Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete. Mange lurer på om de skal kalke plenen. En mild vinter rundt omkring i landet betyr mer mose i gressplenen.


Det er ikke gitt at kalk er riktig for . Vi viser deg hvordan du blir kvitt mosen. Om det er nok kalk i plenen finner du ut ved å måle pH-verdien i jorda. Er den for høy, er plenen kalket for mye, er den for lav er plenen kalket . Nedenfor avslører vi noen av de typiske tabbene. Kjøpt gjødsel i dag, skal gjødsle i morgen. Kalk tror jeg er hvis du har mose.


Lufte trenger du bare gjøre hvis jorden er veldig kompakt, blir plenen brukt masse så . Byggmakker har et godt utvalg av kalk og gjødsel. KALK GRANULERT KG WEIBULLS. Klipp plenen kort - fjern gressavfallet.

Det har bare en hensikt – å få folk innom butikken for å kjøpe stemorsplanter til trappekrukka og roser til kjæresten. Plenen ber ikke om kalk nå .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg