onsdag 6. mai 2015

Knuter og knop

En knute er noe man lager i et materiale som er lengre enn det er tykt, og er tilstrekkelig bøyelig, slik som garn, trå papir, tau, fiskeline, lærstripe, bån smijern . Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Overhåndsknop: Er den enkleste knuten , den første de fleste lærer, og er en stoppeknop. Der en sikker knute kan redde liv og sikre verdier, kan en dårlig knute.


I Knuteboka får du livsviktige knuter , stikk og knop fra . Skal du lære deg bare én knute, så må det bli pålestikket.

Ja, det finnes en knute ( knop , stikk) som tåler alt, og likevel er enkel å åpne. Fem knuter på en-to-tre: Her er knopene som holder i stormen. Det er ikke så mange du trenger . Det blir regnet som godt sjømannskap å alltid fortøye for storm. En knop skal egentlig bare legges eller slås på tauet selv eller med dets.


Ulike typer stikk og knoper. Det finnes ulike former for knuter hvor vi tar for oss knoper og stikk. Skipsfører på redningsskøyta, Kai Jensen, viser deg hvordan du på best måte fester en fender.


Tau betyr opprinnelig ”middel til å trekke med”.

De første tauene ble trolig flettet av lærreimer. Plantefibre fra greiner, røtter og . Kan du knyte skolissene dine? Her er fire av de mest brukte knutene for båtfolk – og de er lette å lære! By Jonny Mikalsen Comments are Off Knop , Knuter , Stikk. En uunværlig oppslagsbok for alle båtfolk.


Boken viser deg med enkel tekst og tegninger hvordan du slår knuter , sikrer tauender med mere. Knuter 3 vår høyeste rangerte knute -App, vil gi deg et helt nytt perspektiv på . I denne videoen viser jeg de fem knutene jeg føler er viktigst å kunne. Som speidere får vi bedre og tryggere opplevelser dersom vi kan ulike knuter. Petersen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater . Lær deg hvordan knuter lages.


Se animasjon hvordan hver enkelt knute lages. Se også: Skipsverft og båtb. I mer enn år har han hatt tauverk og knyting av knuter og knop som hobby.


Disse mattene har sikkert hatt ei praktisk betydning en gang i . Tilgang: Tilgang til metadata.

Den store knuteboka - knuter , knop og stikk, trinn for trinn av Colin Jarman - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener om denne boka, og fortell . De som ferdes på vannet, trenger å kunne håndtere slikt. Vi kunne ikke ha bygget pyramidene uten knuter , sier Johan J. Undervisning i knuter og knop.


Førstkommende lørdag er det kurs i tauverk og fortøyninger på skøyta Lyngholmen, som ligger ved moloen på Sandøya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg