onsdag 9. september 2015

Ionisk røykvarsler

Les om hva du bør tenke på når du velger røykvarsler , inkludert fordeler og ulemper med ionisk vs optisk detektor. En ionisk røykvarsler er en eldre versjon av røykvarsler som har vært lengst på det norske markedet. Optiske og ioniske røykvarsler har ulike egenskaper og fungerer på forskjellige måter når de skal fange opp røyk.


Bruk et par minutter på å sette . En ionisk brannvarsler måler den elektriske ledningsevnen i luften.

Ioniske varslere anses derfor å være best på å detektere raskt flammeutviklende branner,. Det finnes i hovedsak i dag tre typer brannvarslere: ioniske , optiske og termiske ( varme). Figur 3: Prinsippskisse ionisk røykvarsler. Hvordan monterer jeg røykvarsleren min riktig? Bør jeg ha seriekoblede røykvarslere?


Hva er forskjellen på optisk og ionisk røykvarsler ? De fleste som er i bruk, er av den ioniske typen. Det er denne type røykvarslere som inneholder en .

Disse bruker lengst tid på å varsle . Slik fungerer ioniske røykvarslere : En brann med høy temperatur og mye flammer kalles gjerne en høyenergibrann. Røyken fra en slik brann . Folvik med en ionisk røykvarsler øverst, og den optiske nederst, av samme fabrikat. Bak det blanke gitteret sitter sensoren som lukter . I boliger er ikke høyenergibranner like vanlige . Varsler en så varsler alle! Ioniske røykvarslere reagerer raskest på røyken fra flammebranner og mindre synlig brannrøyk. Ionisk røykvarsler for trådløs seriekopling.


En kombinert optisk og ionisk røykvarsler i en enhet. Ved å kombinere både ionisk og optisk deteksjon får man en tidlig varsling uansett . Housegard System serien inneholder varslere av høyeste kvalitet. Anbefales som tillegg til optiske røykvarslere. Også i vår test hadde vi med to ioniske røykvarslere som referanse, og resultatet ble det samme: I likhet med den optiske varsleren fra Biltema . Behov for batteribytte varsles i Aurora og IRIS.


Det offisielle rådet til nå har vært at du bør ha både optisk og ionisk røykvarsler.

Men nå mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap . Du kan selv påvirke miljøet med ditt valg av røykvarslere. Icas har som den første i verden, utviklet en ionisk røykvarsler med en radioaktivitet . Det er to typer røykvarslere – optiske og ioniske. Du kan ha en farlig røykvarsler hjemme, uten å vite om det. Optiske røykvarslere reagerer raskest ved ulmebrann, mens ioniske røykvarslere reagerer raskest på åpen ild.


En røykvarsler bør testes hver måned og alltid etter lengre tids fravær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg