tirsdag 15. september 2015

Legge inn vann og kloakk på hytta

Fritidsboliger med innlagt vann og kloakk er prosent mer verdt enn de. Folk vil heller rive ned gamle sliten hytter og bygge nytt enn å bygge på. Hovedregelen er at alle boliger skal ha innlagt hygienisk betryggende og tilstrekkelig drikkevann, samt slokkevann.


Regelen er videre at alle boliger skal være . Er det mulig å oppgradere hytta – og hva koster det? VANN INN , KLOAKK UT: Det kan koste opp mot 100.

Det finnes mange veier til innlagt vann på hytta , og her får du presentert de fleste. Med innlagt vann menes alt vann som føres inn gjennom. Du har uten videre lov til å legge vannet fram til utsiden av hytteveggen, uansett vannkilde.


Når vann skal føres inn og gjerne også ut kan det være lurt å ha. Noen har regler for alt, andre har krav til kloakkrensing. Mener at kommunen tar altfor mye for tilkobling til vann og kloakk.


Strøm, vann og kloakk kan koste over 300. Hvis vi først graver for å legge inn strøm, må det samtidig graves for vann og gråvannsavløp.

Heldigvis er det nå mange muligheter for å få hytten oppgradert. Det er fortsatt mange hytter som ikke har innlagt vann , og dermed må hente vann utenifra. Dersom hytta er knyttet opp mot det kommunale . Da Bestemora vår døde bestemte slekta seg for at hytta skulle selges. Den ble solgt meget billig.


Vannklosett er satt inn i ettertid og det er rett og slett blitt gjort en enkel løsning. Priser for å koble seg til vann og kloakk er det forskjellige priser på. Ikke legg meg til i listen over aktive brukere.


Jeg skal flytte til hytta , og må da legge inn vann og kloakk i hytta. Etter hvert skal jeg også sette opp et anneks som skal innehold bad og toalett. I lov om vass- og avløpsanlegg er det tatt inn. Jeg har en hytte , må jeg koble meg på det kommunale nettet? Dette innebærer at har du vann til hyttevegg eller til vannpost og bærer vann inn OG UT,.


BAMBLE: Hytteeiere som legger inn vann på hytta uten. Kommunen legger også kloakkledning som går via Stokkevannet gjennom Høgenhei . Vi har hytte langs veien mellom Sjusjøen og Nordseter. Vi har nå fått gravet fram vann og kloakkledning , og ønsker pris på . Kommunen har vedtatt å bygge ut vann - og kloakknettet til tre store.

Veldig mange av medlemmene våre består av eldre hytter av enkel standard. Vi er forsåvidt ikke mot at man skal få kloakk og avløp inn i ordnede former, . Det gjenstår å komme inn i noen hytter , hvor vi ønsker å se nærmere på løsningene, men antallet nærmer seg 40. I forurensningsloven er prinsippet at alt vann som bæres inn i en hytta skal bæres ut. De er absolutt ikke alene om å legge inn vann og kloakk.


I eldre hyttefelt og for spredtliggende hytter , dvs alle andre felt enn de områdene nevnt over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg