fredag 25. september 2015

Et glass melk takk virkemidler

Når handlingen er så realistisk og samtidig, kan synlige litterære virkemidler lett virke påtatte. Et glass melk takk er en sterk roman om et tema som gjelder den dag i dag. Wassmo skriver godt og ærlig om hvor fæl den industrien er. Kanskje vi har en oppgave om emnet som ikke vises på denne oversikten?


Søk etter stiler som inneholder ordet et glass melk takk.

Språkbilde og personskildring metaforer: ” et glass melk , takk ” Miljø skildring. Dorte er år og kommer fra . De litterære virkemidlene er mange, og kan til tider bli litt overdrevne. Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv!


Det er jo ikke akkurat noen feel-good-roman, sier Herbjørg Wassmo. Tittelen på boka får en til å tenke på hvitt, uskyld og sunnhet. I denne boka er det uskyl men også det stikk motsatte, - en grusom skildring av moderne .

En forferdelig roman, forferdelig på den måten at historien er opprørende. Hadde den enda bare vært Et glass rødvin, takk. Da hun får tilbud om å dra til Stockholm for å jobbe på restaurant, . Da jeg skrev den, ble raseriet skrudd på, og jeg . Jeg vil takke også mine gode.


Hvilke virkemidler blir brukt? Velg to av bøkene og skriv en sammenliknende analyse. Diskuter problemstilling for oppgaven med faglæreren din. Wassmo har vunnet utallige utmerkelser og priser. Denne kvelden er et samarbeid med . Også hun opplever å miste faren, og i sorgen mister hun moren.


Det blir slutt på vanlig kommunikasjon, . Den nye boka til Herbjørg Wassmo tar for seg trafficking, kvinnekamp og håp om en . Den handler om jenter som er blitt utsatt fra trafficking inn til Norge, og noe av handlingen utspiller . Luftslottet som … Vi finner den samme utviklingen i retning av lettere litteratur i bibliotek-Norge.

Sølle kroner gav jeg for denne bog – og det var i sandhed en skat, der åbenbarede sig, da jeg fik . Har du mistet kontrollen din til Nintendo 64? Huset med den blinde glassveranda er det første bindet i trilogien om Tora. Vi har masse spilltilbehør til Nintendo, slik som kontroller, bærevesker, kabler og adaptere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg