tirsdag 22. desember 2015

Vaske ull med eddik

Svigermor, som strikker ekstremt mye, anbefalte meg å vaske ullplagg i eddik. Men hvordan gjør jeg egentlig dette. Kan man vaske silke med eddik ? Til dere som bruker eddik i vaskemaskinas. Sterk deodorant-lukt i ulltøy - Hus og hage innlegg 2.

Flere resultater fra forum. Anonymforum - Skravle - Foreldreforum. I så fall hvor mye eddik og skal det være milo i tillegg? Eller at det å ha litt eddik i forvasken, skylling eller hovedvask (uten bruk av andre vaskemidler ) kan fjerne vond svettelukt fra klærne? Vi har tidligere skrevet om hvordan du best vasker ull.


Ull er det vanskeligere å skitne til, og vanskeligere å fjerne flekker fra,. Hell litt eddik på klærne, vask dem i maskinen uten klesvaskemiddel. Eddik er et supert rengjøringsmiddel - men for all del ikke bruk det når disse skal vaskes.

Du trenger ikke vaske ull eller alpakka så ofte. Eventuelt kan du ha eddik i skyllevannet, for å feste fargen eller fjerne vond lukt. Ull lukter minst, mens syntetisk tøy lukter mye, ifølge Ingun Grimstad Klepp. Legg klær som lukter vondt i vann med eddik over natta, og vask.


Det er mange som tror at ull blir ødelagt av høy temperatur. Men det er en myte, sier Ingun Grimstad Klepp. Hun leder et forskningsprosjekt om . Vet du egentlig hva ullplaggene dine tåler av vask ? Fortvil ikke, SIFO-forskere skiller sannheter fra myter om . Kan tøymykner brukes på ull , og hva med treningstøy og håndklær? Les også: Slik vasker du ulltøy riktig.


Eddik har en funksjon på tøyet med tanke på statisk elektrisitet, men den vil samtidig ikke bidra til å gjøre tøyet mykt, bevare fibrene . Flytende ullvaskesak og en dæsj eddik blir alt sykkeltøy her i huset vasket med. Bruker Coops vaskemiddel for sportstøy, ullprogram , minimal . Lukter det ikke rent av klærne når du tar dem ut av vaskemaskinen ? Det er ikke bare til å rense vaskemaskinen at eddik funker bra.

Det er bedre å fjerne flekken før man vasker , enn å tro at det går av i vask. Spesielt på ull , fordi ullvaskeprogram på vaskemaskinen så . Har ullgenseren blitt akkurat en halv størrelse mindre i vask ? Her får du vite hvordan du vasker ull uten å ødelegge det. Bruk vaskemiddel beregnet for ull , og veldig lite tøy i maskinen. Eddik i første skyllevann kan hjelpe for å binde fargen og fjerner også lukt. Du vil ikke tro alt litt eddik kan gjøre for deg.


Mange vaske - og rengjøringsmidler regnes ikke som helse- og miljøskadelige, men endel . Det skyldes at du vasker treningstøyet ditt feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg