mandag 7. desember 2015

Lage brønn på hytta

Vil du grave en enkel brønn , betale for boring av 1meter dype hull eller hente drikkevannet i bekken? Her er noen av mulighetene for å skaffe rent vann på hytta. Et passe lag med løsmasser på toppen er det ideelle. Den har vært den typiske brønnen på landsbygda eller hytta i. Det finnes mange veier til innlagt vann på hytta , og her får du.


Ved å lage en filterkum kan du effektivt rense avløpsvannet før det går i grunnen.

DRIKKEVANN: Vannforsyningen til norske hytter kommer fra mange forskjellige. Hvis brønnen ligger i en skråning, bør det lages en grøft på . Jeg planlegger å etablere en borebrønn på hytta , og trenger litt hjelp til. Jeg har en brønn som ligger litt lavere enn hytta. Eller er det lurt å lage noe som kan trekke vann frå sidene, og hvor dyp er fornuftig. Du ønsker et borehull som skal forsyne en hytte uten strøm med vintervann?


Jeg ser flere bore-selskaper som sier de lager brønn til hytter uten strøm. I spredtbygde områder eller på hytta er det. Blir du syk av vannet på hytta , er det fare for at det er forurenset av avføring.

Denne typen brønn vil få tilsig av vann fra sprekker i fjellet. Vannsystem, cisterner og tankanlegg for vannforsyning til alle typer hytter. Hvordan står det egentlig til med vannforsyningen til hytta ? Man kan få et priseksempel fra borefirmaet for etablering av borebrønn med pumpe.


Det er ikke innlagt vann i hytta , men i bakken under hytta , i den faste. Bor du ikke på fjellgrunn, kan du selvsagt grave brønnen din selv. BORE: Skal du ha innlagt vann på hytta er det å bore brønn første steg.


I så tilfelle omfattes hytta av regelverket, som omtales senere. Hytteeiere som ønsker å stå fritt fra regelverket kan nøye seg med brønnvann. Vannforsyning til hytter i Norge kommer fra mange forskjellige kilder, alt fra innlagt vann fra godt. En boret grunnvannsbrønn vil få tilsig av vann fra sprekker i fjellet. Ta høyde og bredde både for personlig meditasjon og gode venners lag.


Har sett på en hytte som har innlagt strøm, men ikke vann. Tenker da og lag en løsning med vanntank inne osv. Når man skrur av bryteten igjen renner vannet tilbake i brønnen , slik vil det ikke stå i røret og fryse. Varmt vann på hytta – og muligheten til en varm dusj - betyr en. Det vanligste før var en brønn på et par meters dybde med et hus over eller en.


Hallingdal som kan komme på hytta og lage et herremåltid til deg.

Svigerfar har ei flott fjellhytte som vi med tid og stunder nok skal overta. Den har hverken innlagt strøm eller vann, men ligger vakkert til, og i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg