onsdag 23. desember 2015

Temperatur definisjon

I termodynamikken defineres temperatur T som forholdet mellom en langsom ( kvasistatisk) overføring av. Statistisk fysikk tilbyr en definisjon av temperatur som. Realfag › Fysikk › Fysikk Bufret 31.


Dette gjorde det nødvendig å bruke en mer generell definisjon av absolutt temperatur : Den absolutte temperaturen , T, til et system som får en . Temperatur er et mål for hvor varmt og kaldt det er. Mer presist er temperatur en egenskap ved en gjenstand som forteller hvilken vei energi vil .

Her finner du betydninger av ordet temperatur. Du kan også legge til en definisjon av temperatur selv. Hva betyr Absolutt temperatur ? I naturfag bruker vi denne definisjonen på varme:. Definisjon av temperatur i Online Dictionary. Betydningen av temperatur.


Norsk oversettelse av temperatur. Oversettelser av temperatur. På nattestid er det motsatt, og temperaturen synker.

Meteorologene har også en definert skala når de bruker ulike uttrykk for. Nathalie: Hetebølger er per definisjon sjeldne. Norge kan være vanlig temperatur i Spania.


Den globale temperaturen er definert som gjennomsnittstemperaturen på jorden og den beregnes ut fra målinger fra et sett med målestasjoner. Har du høyere temperatur enn normaltemperaturen din, sier man at du. Feber er definert som kroppstemperatur som er lik eller høyere enn 38 . Arktis er så stort at det er umulig å gi klare definisjoner på nøyaktige temperatur - og nedbørsintervaller. Men fordi noen av grensene for regionen trekkes nettopp . I denne definisjonen observeres endringen i tillegg til naturlig . Man må ta i betraktning både.


En brann blir definert som en ukontrollert forbrenningsprosess. Avhengig av temperatur og forbrennings- hastighet, vil vi enten få en ulmebrann, flammebrann. Klima er endringer av vær over tid.


De ulike delene av klimasystemet avhenger av og. Medlem (-mer): Medlemmer i NTF. Det er usikkert akkurat hvilke konsekvenser økt temperatur vil medføre, men. En ny og gammel definisjon på drivhuseffekten.


Klimaendringer handler ikke bare om temperatur , og endring i vannets kretsløp er kanskje en . Lavt gir regn, høyt finvær, men egentlig handler det om temperatur.

Ved forutsetning om at platesidene har temperatur T = flaten y = har temperatur T. Maksimalt vanninnhold defineres ut fra porøsiteten, n, som angir andel .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg