mandag 21. desember 2015

Sein bøjning tysk

De tre verber haben (at have), sein (at være) og werden (at blive) kaldes. Her kigger vi på sein (at være) og haben (at have). Sein og haben bruges til rigtig meget i det tyske sprog og har en særstatus indenfor tysk grammatik.


Modul sein i nutid og datid. Anja und Andy sind Geschwister. Du vil her lære bøjningen af at være: SEIN i nuti datid og førnutid.

Klik på teksterne her ved siden af, og lær om de . Indhold: gennemgang og træning af verberne SEIN og HABEN i nutid. Uregelmæssig gradbøjning nah näher am nächsten hoch. Oversigt over udsagnsordenes bøjning. Elementær tysk grammatik af Ole Due, Nr.


Eleven i midten har en stak med kort, der har alle bøjninger af hjælpeudsagnsordene: sein , haben og werden. Nu skal eleverne bytte plads, når deres ord . På tysk viser bøjningsendelsen person, numerus (tal) og tempus (tid ).

I tysk peker personlige pronomen også tilbake på ting, akkurat som i nynorsk: Ich habe einen. Træn bøjning af verbet sein med en omgang stafetløb. d herunder eller prøv Tyskfaget gratis. Glosbe, online-ordbog, gratis. Krümmungen, Biegungen und plötzlichen Durchmesseränderungen sein.


Kun udfyldt ved afvigelse fra regelmæssig bøjning. Rettenøgle til skriftlig tysk (SM) 1. Subjektsprædikat ( omsagnsled til grundle efter sein , werden,. bleiben, heiβen …, (x)). Den blandede bøjning (res-es) bruges efter ord fra ein-gruppen.


Tysk grammatik til B- og A-niveau. Bøjning i kasus, n-bøjning og ns- bøjning 14. Den stærk-svage bøjning bruges, hvis der foran adjektivet står et af flg. Og det er vigtigt at eleverne oplever at turde at udtrykke sig på tysk – ét af målene er faktisk, at man bliver god til at gætte. Verber: Sein , haben og werden.


Sin og sit gengives i tysk ved sein , når de står i stedet for et hankøns- eller. De possessive pronomener har en dobbelt bøjning , rettende sig efter, om de står 1. Den svage bøjning Adjektivet bøjes efter den svage bøjning når der foran. Stikordsregister Tysk mini-grammatik er en opslagsbog for elever på alle niveauer.

Opgaven er altså en god måde at få styr på verbets tider og bøjninger. Her kan du downloade Tysk -opgaven Sein , haben werden og tusindvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg