mandag 30. januar 2017

Hva er en leder og isolator

Isolator er stoff som ikke leder strøm. Du har sikkert hørt noen av disse begrepene tidligere. Men hva ligger egentlig bak?


Jeg skal prøve å forklare det for . Polyklorerte bifenyler (PCB) er en god elektrisk isolator , leder varme godt og er svært. Permittivitet er et mål på hvor mye et elektrisk felt påvirker og selv blir .

Elektrisk_leder Bufret Lignende En elektrisk leder kaller vi et materiale som leder elektrisk strøm godt. Hensikt med dette forsøket er å finne ut hvilke materialer som leder strøm (ledere) , og hvilke materialer som ikke leder strøm ( isolatorer ). Materialer som leder elektrisk strøm dårlig blir kalt isolatorer. Realfag › Fysikk › Materialfysikk Bufret 7. Leder , halvleder og isolator. I en halvleder og isolator faller Ferminivået mellom to energibån det vil.


Kobber, aluminium, sølv og gull. Det er svært vanskelig å bevege på elektroner i en isolator , og den er derfor en svært dårlig leder for elektrisk strøm.

Resistansen i en isolator er stor. Fordi det er metall og at kobber leder nest best strøm. Studerer forskjellen på ledere, isolatorer og halvleder. Passer i kurset Fysikk 1. Nevn to eksempler på hver. Hva er det mellom polene på et batteri?


Forklare hva elektrisk strøm, spenning og resistans er, og kjenne. Kunne forklare hva en leder og isolatorer er, og hvorfor en ledning består av begge deler. I tillegg til isolator , halvleder og leder , finnes ytterligere en kategori av. Denne plasten kan lede strøm greit, men leder samtidig ikke varme . En isolator er det motsatte av en leder.


For å oppnå strømgang i silikon eller en annen halvleder , doper man stoffet. Glas, keramik og plast er gode isolatorer. Måling av elektrisk strøm. Hva skjer når ladningene beveger seg?


Strømmen i en parallellkobling. Noen matrialer leder strøm godt uten at mye strøm går tapt. Vi kaller slike matrialer ledere.

Metall er eksempel på gode ledere. Læs om, hvad du kan lære her. Find ud af, hvilke typer materialer der er gode til at lede strømmen, og hvilke der er dårlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg