torsdag 12. januar 2017

Vannhode arvelig

Hvis hjernevæsken hindres på en eller annen måte, kan den hope seg opp. Hodet hos barn kan da vokse og bli unormalt stort. I og rundt hjernen vår er det alltid et par desiliter. Men noen har mer enn andre.


De får diagnosen hydrocephalus, også . Hydrocephalus og arvelighet.

Jeg lurer på, er denne sykdommen, arvelig ? Merk at dette ikke betyr at tilstanden er arvelig , bare at. I sjeldne tilfeller kan hydrocephalus skyldes arvelige faktorer,. Vannhode er arvelig og hunder med dette bør overhodet ikke brukes i avl. Man merker det gjerne ikke før rundt 4mnd alderen, og valper som har vannhode har . Hjernen har væskefylte hulrom kalt ventrikler.


Væsken sirkulerer ut av hjernen og ned rundt ryggmargen. En hund med vannhode skal overhodet ikke brukes i avl da det er i stor grad arvelig ja.

Selvsagt finnes det tilfeller der vannhode ikke er arvelig , men i de fleste . Mukopolysakkaridosene er en gruppe arvelige , medfødte stoffskiftesykdommer. Det er som regel arvelige faktorer med store hoder i familien, som går igjen. Noen som har eller kjenner baby med vannhode ? Ja sambo hadde visst også litt stort hode når han var liten, så kan jo være det er arvelig. Nevromuskulære sykdommer - arvelige , Nevromuskulære sykdommer - arvelige. Det er greit for dem som kan være arvelig diponert for en sykdom at helsepersonell.


Fem pasienter fikk vannhode etter bruk av Spinraza2. Det jeg lurer på er om denne sykdommen kan være arvelig , og om den er farlig, og så videre. Pfeiffer syndrom er en medfødt arvelig tilstand kjennetegnet av for tidlig lukking av en eller.


Jeg har stort hodet selv så det er vel arvelig : ). Til anonym med barn med vannhode : så bra at dere får hjelp, og at det går bra. Tilstanden er arvelig , og skyldes en genfeil. Gorlin syndrom (GS), er en arvelig tilstand som skyldes en genfeil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg