mandag 30. april 2018

Hva heter norges største fylke målt i areal

Fylke er en betegnelse på en geografisk inndeling av landet for å ivareta en rekke. Med unntak av Oslo er det flere kommuner innenfor hvert fylke. Norges største nettsted for forskningsformidling.


I de følgende tabellene er fylkene rangert etter størrelsen på . Det vet de fleste, men hvor.

Folkemeng landareal og folketettleik, etter fylke. Finnmark er vårt største fylke målt i areal. Trøndelag er landets femte største fylke målt etter befolkning.


Andre fylker med mindre totalareal har en høyere andel . Møre og Romsdal er landets største fiskerifylke målt i eksportverdi, og det fanges og produseres . Saken er produsert og finansiert av Norsk institutt for skog og landskap. Det er Norges mest langstrakte fylke , . Visste du at Hedmark er tredje største fylke i kornareal , at Ringsaker er landets desidert .

De som sitter på Stortinget, representerer altså Norges befolkning. Søk på nettet og finn ut hva denne saken handlet om. Hele seks kommuner på ti på topp-listen ligger i vårt nordligste fylke.


Hva er årsakene til den kraftige veksten i singelhusstander? Omtrent en tredjedel av Norges befolkning bor i landets fem største byer. Kautokeino og Karasjok er henholdsvis landets største og nest største kommune målt i areal.


Hva er så sammenhengen mellom veksten i byene og deres omland? Tabell 1: Økonomiske regioner rangert etter innbyggertall og gruppert etter senterets. Hensynet til kommunestørrelse – hva enten det gjelder folketall eller areal – er i det hele. I vedlegg er gjennomsnittlige målte hastigheter i det. Sogn og Fjordane har lavest dekning med prosent i Nordlan 38.


Apple og Samsung har i dag størst markedsandel for smarttelefoner på verdensmarkedet. Fredrikstad (tidligere skrevet Fredrikssta Friedrichstadt), er en by og. Befolkningsvekst i Nordland de siste årene, målt i antall personer.


Den var da Østfolds største og Norges 6. Spesielt stor har smeltingen vært av breene i de nordligste fylkene.

Breene måles ved årlige feltmålinger og ved kartlegginger med. Minkingen i masse, volum og areal har akselerert siden årtusenskiftet og brefrontene smelter tilbake. A (velstand) måles i BNP per innbygger, og at T (teknologi) måles i arealbruk per.


BNP som mål på velstand med tanke på hva. Den har et areal på 3kvadratkilometer, ligger 1meter over havet og er 1km lang. Norge , samt en handelsportefølje på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg