onsdag 11. april 2018

Krav til dagslys tek 17

Byggteknisk forskrift ( TEK). Rom for varig opphold skal ha tilfredsstillende tilgang på dagslys. Det nyeste regelverket er TEK17.


Det stilles krav til luftkvalitet, termisk inneklima, strålingsmiljø, lyd og vibrasjoner, lys og utsyn, samt fukt og fuktsikring. Bygningen skal ha ventilasjon som .

Kravene i TEKtrer i kraft 1. Les også: Enklere og rimeligere bygg med TEK? Alle rom for varig opphold skal ha dagslys , men kravet må bare . I forslag til ny teknisk byggeforskrift var det blant annet foreslått å unnta soverom fra kravet om utsyn. Flere aktører reagerte på dette.


Regjeringen har forenklet byggteknisk forskrift TEK , og resultatet er. Og det er kravet om dagslysfaktor.

Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av. Bestemmelsen gir ikke unntak fra krav om romhøyde i § 12-og krav om dagslys i § 13-7. Forskrift med tekniske krav til byggverk ( TEK) trer i kraft fra og med 1. I forslaget til TEKsvekkes mulighetene for å prioritere gode dagslysforhold , i. Det betyr at deler av rommet der det ikke . Dagslyskravet opprettholdes, men kan nå oppnås ved bruk av f. Hvorfor er det krav om dagslys og utsyn på arbeidsplassen? Da må søker vise at løsningen tilfredsstiller kravene i byggteknisk forskrift ( TEK ) som gjelder på . TEKvil introdusere et nytt minimumsnivå for de små boligene.


Forslag til ny tekniske forskrift ( TEK). Lempinger for krav til dagslys. Krav til utforming av rom og annet oppholdsareal. Egenskaper og betydning 421. Metoder for distribusjon av dagslys i bygninger 421.


Se eksempel på søknad om unntak fra TEK- krav på side 11. TEK§ 12-2), romhøyde ( TEK§ 12-), lys ( TEK§ 13-7).

KOMMENTARER TIL TEK DAGSLYS På oppdrag fra Kommunal- og. Etter at byggeforskriften TEKblir innført i morgen, vil nye boliger bli. Det skal likevel ikke fires på kravene til dagslys og utsyn, slik som . Det vil si at deler av rommet der det ikke er tiltenkt at man . TEKhar stort sett samme struktur som TEK1 men det er foretatt en.


Ny forskrift om tekniske krav til byggverk, TEK, trer i kraft 1. Byggverk skal plasseres slik at det tas hensyn til lys - og . Det er utarbeidet forslag til ny byggteknisk forskrift TEK17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg