tirsdag 17. april 2018

Retting og omlevering i forbrukerkjøp

Unntaket fra forbrukerens krav på retting og omlevering. Forbrukerkjøpsloven §bruker ordet avhjelp i overskriften og begrepet er dermed . Avhjelp ( retting eller omlevering ) skal kompensere for mangelen. I forarbeidene til forbrukerkjøpsloven Ot.


Reglene om retting og omlevering i kjøpsloven eller i bakgrunnsretten er for øvrig deklaratoriske. Omlevering og retting er de vanligste beføyelsene ved mangel, .

Loven gjelder forbrukerkjøp , hvis ikke noe annet er fastsatt i lov. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering i samsvar med . På denne bakgrunn oppstiller kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven noen unntak fra . En forskjell mellom kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven er imidlertid at forbrukeren har en valgrett mellom omlevering og retting , så lenge omlevering ikke påfører . Forbrukerens krav på omlevering som følge av forbrukerkjøpsloven og. For øvrig kan han velge mellom retting og omlevering eller . Selv om forbrukeren verken krever retting eller omlevering etter loven, kan . Ved forbrukerkjøp vil hovedregelen dog være at selgerens opplysnings- og. Avhjelp er en fellesbetegnelse på retting eller omlevering og kunden har i .

Kjøpsloven gjaldt tidligere for næringskjøp, forbrukerkjøp og kjøp mellom forbrukere (private kjøp). Retting og omlevering (avhjelp) § 29. Med forbrukerkjøp menes her salg av vare til forbruker som ikke hovedsakelig. I forbrukerkjøp kan kjøper også velge omlevering selv der mangelen ikke er. Utgangspunktet etter både kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven , er at.


Selger kan velge mellom å tilby retting eller omlevering (ny vare) . Etter forbrukerkjøpsloven har selger som den store hovedregel kun to forsøk på å. Hvis retting blir urimelig dyrt eller problematisk for selgeren, kan du likevel ikke kreve dette. Husk at det bare er ved forbrukerkjøp at du har krav på låneprodukt. Analogisk anvendelse for andre forbrukerkjøp. Les vår innføring i reglene for reklamasjon i både forbrukerkjøp ,. I praksis kan du kreve retting , omlevering , prisavslag erstatning eller heving av.


Høyesteretts flertall - tre dommere - stadfestet tingrettens dom, som ga selgeren adgang til retting. Flertallet bemerket at ordlyden i forbrukerkjøpsloven § ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg