mandag 23. april 2018

Knute som ikke går opp

Hvis du skal bruke to tau til å feste noe er denne en soleklar vinner! En knute som har vært brukt i tusener av år hvor de to delene blir en knute som ikke går opp ! Enten du vil fortøye båten, eller binde to tau sammen er knuten pålestikk den rette for deg. Da får du en fast løkke som ikke går opp.


Vi har allerede vist deg de basis- knutene alle må kunne, så i denne artikkelen går vi et skritt videre og gir deg knuter som også blir mye . Er du ferdig med å bruke et tau, kan du sitte et dobbelt halvstikk i enden slik at tauet ikke går opp.

Denne knuten er veldig rask å sette. Det er ikke mulig å eie en båt uten å kunne de viktigste knutene. Den kan gli opp dersom tauet er glatt og knuten for eksempel blir utsatt for bølger og slakt tau. Dem kan brukes til å forbedre taket i tauet eller for å hindre at et tau går.


Husk bare et par ting: knuten kan lett løsne av seg selv hvis det ikke er litt. Pålestikket er en fantastisk knute som kan brukes til veldig mye. Knuten er lett å slå, samt at den er meget enkel å få opp igjen, selv etter hard.


Dette er strengt tatt ikke en nødvendig knute i friluftssammenheng, men det er en.

Den er vel lett å få opp, og en fast fortøyning bør vel ikke gå opp så lett? Pålestikk er en knute som ikke går opp i bruk, men likevel er veldig . Ordet knop betegner etymologisk en knapp, en knute i et tau som lager en. Lær deg sjømennenes kunster når det gjelder å knyte skikkelige knuter på tau.


Vi starter med knuten som holder selveste Kon-Tiki flåten . Har en jolle så trenger ikke og kunne så alt for mange. Den er så sterk at tauet ryker før knuten går opp , og så simpel at man får den opp. Speiderne skal knyte knutene eller stikkene ettersom de dukker opp.


De bestemmer seg for å la bagasjen ligge i teltet meds de går for å fiske. Men det er mer enn ei god knute som er viktig når fenderen skal festes. NB: Det er godt sjømannskap å rydde opp fenderne når man går fra . Speiding er knuter , sier en fordomsfull reporter, Tor Øyvind Skeiseid. Friluftsliv: Speidertur for ikke -speidere. Jølbos knuter går lett opp.


Går det ikke å strekke spring på kryss innefor båten, kan du strekke til hver side i stedet. De kommer til sin rett dersom noen fendere skulle arbeide seg opp eller til siden. Så oppdager du noe veldig galt med knuten på tauet.


Vi gutta var som vanlig utrolig gira på å klatre, så vi kom ikke lenger.

I det samme øyeblikket kikker jeg ned på innbindingspunktet i selen min, og det går opp for meg at . Vi kunne ikke ha bygget pyramidene uten knuter , sier Johan J. Det tåler alt og er kjempelett å få opp , sier Johan J.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg