mandag 9. april 2018

Norsk økonomi i dag

Norsk økonomi har reist seg etter tilbakeslaget og er nå preget av optimisme og solid vekst. Hva har vi lært - og hvor står vi i dag ? Utviklingen i norsk økonomi gjør at regjeringen senker inflasjonsmålet i pengepolitikken fra til prosent. Her finner du oversikt og figurer på noen sentrale nøkkeltall i norsk økonomi.


Norge har stor beholdning av netto fordringer på utlandet. Boligpriser, lønn og rente.

I dag koster euroen kroner. At krona styrker seg blir . Hva vil det nye året bringe innenfor økonomi? Lånet blir fortsatt gratis. Vi venter at tallet vi får i dag kommer til å indikere fortsatt sterk vekst i . Torsdag la Statistisk sentralbyrå (SSB) fram sin rapport om fjoråret og utsiktene framover for norsk og internasjonal økonomi. Torsdag formiddag la Statistisk sentralbyrå (SSB) frem nye prognoser for norsk og internasjonal økonomi i tiden fremover.


Bufret Petroleumsnæringen vil være viktig for norsk økonomi i lang tid fremover, men den vil bidra. Hovedlinjer-i-den-okonomiske-politikken-og-utsi.

Regjeringen styrker velferden i dag og trygger Norge for fremtiden. Kontaktene i Norges Banks regionale nettverk melder om moderat vekst i produksjonen de siste tre månedene, skriver sentralbanken på sine . Konjunkturutviklingen beskrives i grove trekk . Hvordan påvirket andre verdenskrig norsk økonomi ? Arbeidskonfliktene i mellomkrigstiden satte spor som preger det norske samfunnet den dag i dag. I rangeringen teller inntektsnivå, utdanningsnivå og levealder. Det er rett og slett gode nyheter jeg kan legge frem her i dag , . Veksten i norsk økonomi har tatt seg opp og utsiktene fremover er gode.


Nordea Economic Outlook som publiseres i dag , ser økonomene . Statene i verden blir stadig mer politisk og økonomisk avhengige av hverandre, særlig fordi salg, kjøp og produksjon av varer skjer på tvers av . Forventingsbarometeret til Finans Norge ble også sluppet i dag ,. Utan å synleggjera kostnadene ved innvandrarar og eldre kan vi heller ikkje hjelpa dei, seier Erling Holmøy. Det makroøkonomiske jarntrianglet i Noreg er . Utsikter for internasjonal økonomi. Oljeproduksjon i millioner fat per dag. Nye tall publisert av Statistisk sentralbyrå (SSB) i dag viser at.


Dette forteller oss at det nå er god vekst i norsk økonomi og at oljenedturen som . Det er liten tvil om at norsk økonomi er inne i en svak periode som følge av det.

Arbeidsledigheten vil nå en topp på et nivå litt høyere enn i dag , og vil etter . Folk flest har med andre ord ikke fått del i den økonomiske veksten. De med lavest inntekt har lavere reallønn i dag enn før finanskrisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg