tirsdag 17. april 2018

Skattemessig avskrivning

Det gis skattemessig fradrag for avskrivninger for verdiforringelse ved slit og elde på varige og betydelige driftsmidler. Regnskapsmessig og skattemessig er det er ulike regler for avskrivning. Foretak som bare er bokføringspliktige, trenger kun å forholde seg til . Når anvendes lineære avskrivninger skattemessig - uttalelser fra.


Skatt Midt-Norge har i forbindelse med kontroller av virksomheter som har krevd fradrag for lineære avskrivninger avdekket at det gjøres en del . Jeg har en varebil som jeg iflg skatteregler skriver av hvert år.

Driftsmiddel med kortere brukstid enn tre år eller lavere kostpris enn 15. Det innebærer at avskrivningen alltid beregnes av restverdien . Bygninger med så enkel konstruksjon at brukstiden må antas å ikke overstige år, kan avskrives med prosent. Satsen på prosent gjelder også anlegg . Slik jeg tolker deg lurer du på hvordan avskrivningene skal være skattemessig , altså i selvangivelsen. Du får avskrivninger for hele året SKATTEMESSIG.


For lav skattemessig verdi på grunn av at konti som har driftsmidler med skattemessig behandling lik ingen avskrivning , der kontoen mangler avkryssing i feltet . Driftsmidler er for det første kun gjenstand for skattemessig avskrivning dersom driftsmidlet er gjenstand for verdireduksjon som følge av slit og elde.

Skattemessig verdi på driftsmiddelkontoen må beregnes ut . Skatterettslig betraktes avskrivninger noe annerledes enn regnskapsmessig. Skatteloven inneholder grenser for hvor . Som følge av at den skattemessige avskrivningssatsen på. Skatt Midt-Norge har gjennomført kontroller i virksomheter som har krevd skattemessig fradrag for lineære avskrivninger og konstatert enkelte . Dekomponert avskrivning - differensiering på tekniske installasjoner.


Satser for skattemessig avskrivning er imidlertid fastsatt av Stortinget, så det er ikke mulig . I tilleggsmandatet ble utvalget bedt om å gå gjennom systemet for skattemessige avskrivninger. Avskrivning skal beregne levetiden på en investering. Utvalget mente at det er viktig å holde fast ved prinsippet om at . Soliditet - din finanssjef!


I praksis er bestemmelsene om lineære avskrivninger mv. Endring i R-verdi i løpet av en periode. De aktiverte kostnadene kommer til fradrag gjennom avskrivninger etter hvert som. For kostnader til egen FoU er dette grunnprinsippet presisert i skatteloven. AVSTEMMING AV REGNSKAPSMESSIG OG SKATTEMESSIG VERDI.


For FoU-kostnader er det en særregel i skatteloven § 6–25.

Går virksomheten din med skattemessig overskud bør du vurdere tiltak. Reglene rundt aktivering og avskrivning kan virke kompliserte for den. Ved bruk av saldoavskrivninger ( skattemessig metode) tar man ikke . Selger har interesse av at skattemessig inntektsføring utsettes så lenge som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg