onsdag 17. juni 2015

Was bøying

Er du usikker på et bestemt tysk verb, eller leter du etter tyske verbbøyinger generelt? Som på norsk må de engelske verbene bøyes etter tid. I motsetning til norsk må imidlertid de engelske verbene også bøyes etter person. Her på DinOrdbok kan du bøye både regelrette og uregelrette verb.


Infinitte (ubøyde) former av verbet er infinitiv, presens partisipp og perfektum partisipp.

Les mer om presenssystemet og preteritumssystemet. Utfylling – riktig personending på de svake . To be er gjerne det eneste verbet i engelsk som bøyes i konjuktiv:. Oversikt over uregelmessige verb. Et partisipp (latin participum, fra particeps deltakende) er et ord som dannes av et verb, men som bøyes og brukes som et adjektiv.


Nynorsk forklaring, jobbe , vere verksam Les høyt. Engelsk, do work, be employed .

Det er spesielt for slektskapsordene datter og søster at en ikke kan sløyfe e-en i bestemt form entall når en bruker a- bøyning. Ved andre ord på -er og ved ord på. Substantiv med svak bøying har tostavings tonelag i alle fire bøyingsformene. I denne oversikten er sammensatte verb ikke tatt med. For eksempel: å komme – å forkomme.


Bare “å komme” står i listen, fordi “å forkomme” bøyes på samme . Hvis du får kontakt med det hjertechakra etter uker med faste og røkelse kan bøying av metallskjeer være mulig uten bruk av muskelkraft. VERB – BØYING AV VERB PRESENS Vi har to måter å uttrykke presens på engelsk. Brukes når det er noe som skjer samtidig med at vi sier det:. Ordet meme er eit uungåeleg ord i det norske språket. Det eg lurar på er korleis dykk bøyar det?


Eller kanskje dykk har eit betre norsk ord. Hjelpeverbet haben bøyes etter . Vi disponerer stk kantpresser og et hel automatisk knekkesenter for bøying av tynnplate i stål, aluminium, kobber og kunststoff. Eiendomspronomena bøyes som den ubestemte artikkel.


Merk at –er i unser og euer ikke er noen bøyningsending, men en del av stammen.

Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg