torsdag 27. november 2014

Røykrørsinnføring regler

Et frittstående ildsted knyttes til en skorstein med et røykrør. Røykrørets tilslutninger. Hei, har et 125mm røykrør jeg skal støpe fast i ei teglsteinspipe (med en regel som sier noe om minimum lengde et røykrør må støpes inn). Ett frittstående ildsted knyttes til skorsteinen med et røykrør.


Vil tro at alle regler og lover om oppsett av ildsted var i orden da huset ble bygd.

Hvis du skal installere en ny peisovn, må du følge reglene. Videre er det strenge krav til avstander til brennbart materiale rundt røykrør , . Montering av ildsted skal skje etter de til enhver tid gjeldende lover og. Regler for nye ildsteder og skorsteiner er behandlet i Byggdetaljer 552.


Du må være sikker på, at plasseringen oppfyller de norske reglene. Det legges en tynn pakning mellom røykrøret og røykrørsinnføringen for å tette . Hvem kan søke og utføre søknadspliktige arbeider: 1.

Huseier kan selv søke om oppføring av godkjent elementpipe i . Det finnes regler for hvor nærme en pipe du kan plassere brennbart. Det er en god idé å huske hørselvern . Når folk skal montere en ovn på ei pipe, som oftest ei elementpipe, må de benytte en spesiell røykrørsinnføring. Uisolerte elementer skal ha minst 3mm avstand til brennbart materiale, som ethvert annet røykrør.


Denne er ofte utelatt for . Bufret Lignende for av vesentlig betydning at minsteavstander og regler for montering av ildsted følges. Kilde: Feiermesternes landsforening. Utbedring av røykrør for nært brennbart materiale.


Reglene er hentet fra Byggdetaljblad 552. Vi minner om Forskrift om. Ja, jeg forstår at det rimeligvis er innfesting av røykrør i pipa som er det. Avstand fra vedovn til ubeskyttet. Omfattende monteringsfeil (eks. for kort røykrørsinnføring til skorsteinen).


Mulighet for stålpipe: Ja. Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim, Malvik, Klæbu, Rissa, Leksvik Oppdal og Rennebu kommuner.

Glipper mellom rørene, kan oppstå når rørene blir presset . Disse reglene gjelder også for vedovner med vannkappe. Toppmontering av røykrør er anbefalt fordi det gir tryggere og mer økonomisk fyring. En gammal vedovn kan også fungere ganske bra med riktig fyring og bruk av langt røykrør. Røkrør med varmebestandig lakk i farge tilpasset dagens ildsteder.


Røkrør holder høy kvalitet, og er en naturlig de. Dagens ildsteder er testet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg