tirsdag 16. august 2016

Hestemøkk kompost

Hestemøkk er en utfordring for de fleste som driver med hest. Kompostering kan gjøres ved aerob eller anaerob metode. En ny veileder viser hvordan man komposterer hestemøkk. Toppkultur – kompost som dyrkingsbe eksempel fra NORSØK.


Aerob (med oksygen) kompostering i binge eller ranke føreset at gjødselen blir snudd fleire.

Ved aerob kompostering er prosessen avslutta etter om lag til månadar. Rettleiing kompostering av hestegjødsel . Våre hester har store beiter å bevege seg på. De første årene følte jeg ikke at jeg fikk ordentlig grep på dette med møkka. Nå er det laget en veileder for hvordan man kan kompostere hestemøkk slik at den kan selges istedet for at den er en ren utgiftspost. Jeg skal endelig få i gang en kompost.


Vi har hester på utegang, så jeg har tilgang til fersk hestemøkk.

Møkkahaugen der vi hiver hestemøkka . Den kan brukes i rikelige doser. Er jorden veldig sandete kan man fint . Kompost av hestemøkk og grønnsaksavfall er spredd på jorde. Det mørke er mer omdannet enn det lyse. I Norge bruker de aller fleste trillebårer for å frakte hestemøkk fra stallen.


Har søkt opp den del dritt tråder, men ingen med kompost. Er litt her og der, men lurer litt mer i dybden. Haugen med hestemøkk kan innebære utfordringer for mange stalleiere.


Bredspreding av kompost før planting i tillegg til vanlig gjødselstrategi. Produksjon av Biopellets fra hestemøkk og hvetehalm er en. Andre mulige løsninger for hesteeiere er egnet kompostering eller å levere . Det er anbefalt å vente to uker fra du har gravd bokashi- kompost i jorden til du setter. I bedene i drivhuset er det hestemøkk , hønsemøkk og halm fra vinterens. Hun har plukket ut makk ut av hestemøkk på barndomsgården og kjøpt.


Jeg gjødsler jorden jeg dyrker gulrot i med bokashi- kompost.

Denne store haugen med avfall fra stallene skal være borte innen 1. Ikke noe problem, sier Jørgen W. ENERGI: I dag blir hestemøkka og stallflisa på Starum til kompost. Det strøet som til slutt havner på møkkahaugen blir raskt omdannet til jor og resultatet av hestemøkk og rapshalmstrø blir til den fineste kompost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg