tirsdag 9. august 2016

Hvordan utføre håndhygiene

Fagstoff: Rene hender er viktig! Det er også viktig at du kjenner forskjellen mellom håndvask og hånddesinfeksjon. Fagarbeiderens kunnskaper om betydningen av god håndhygiene kan være avgjørende for brukernes helse og velvære. Når skal vi utføre håndhygieneprosedyrer?


Hvordan vil dere karakterisere holdningene til dr.

Renhold – en viktig del av smittevernet. Når bør håndhygiene utføres ? Forutsetninger for effektiv håndhygiene. Generelt om håndhygiene og huden på hendene.


Implementering av anbefalinger for håndhygiene. I tillegg bør håndhygiene utføres ved enhver situasjon som medfører fare for overføring av . Hensikten med håndvask er å fjerne synlig forurensning og transient hudflora. Plakaten beskriver hvordan desinfeksjon og vask av hender skal utføres.

Henges ved siden av hånddesinfeksjons- og såpedispensere. Når og hvordan håndhygiene skal gjennomføres er angitt i klare. Håndhygiene - hvorfor så viktig?


Hånddesinfeksjon eller håndvask? Høgskolen i vestfold FLUB Så og si alle håndvasker vi foretar oss etter et dobesøk o. Modellen understreker viktigheten av å utføre håndhygiene. Både hånddesinfeksjon og håndvask med såpe og lunkent vann har, når det . Sykepleiere mener selv de er gode på håndhygiene. WHO har også laget plansjer som viser hvordan du skal vaske hendene med sprit . Vi vet alle at det er viktig å vaske hendene med såpe og vann.


Likevel er ikke alle like nøye med håndhygienen til enhver tid. Riktig håndvask utføres ved at hendene skylles under rennende vann, . Dette faktaarket gir retningslinjer for god hygiene i barnehager og skoler, og informerer om når og hvordan dere bør utføre håndhygiene. Mange sykepleiere i studien glemte å utføre håndhygiene før. Om hvordan riktig håndhygiene kan hindre smittespredning.


Mange av sykepleierne i studien glemte å utføre håndhygiene før.

Etter risiko for kontakt . Håndvask med såpe og vann skal utføres når hendene er synlig forurenset. Manglende kunnskap om hvordan og når håndhygiene skal utføres. Denne filmen fra Folkehelseinstituttet viser hvordan man utfører en skikkelig håndvask. Her får du råd for god håndhygiene. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre lesere og hvordan vi forvalter disse opplysningene.


Hvorfor, hvordan , hvor og når?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg