mandag 29. august 2016

Loddetinn med bly

Materiale, tinn, bly , hartsfylt. Krever lav loddetempratur. Kommer an på hvilket loddetinn du bruker og hva du skal lodde. Hva er farligst, å brenne PVC plast loddetinn eller å røyke.


Spørsmål om blyforgiftning ved eksponering av bly.

Blir det mye røyk og lukt av lodding? Er røyken fra tinn farlig? Kabinetter og modifikasjoner. GUIDE: Med RoHS til en grønnere hverdag?


Det har av enkelte blitt kalt blyfri-direktivet, siden bly i loddetinn vil bli forbudt. Professjonell loddetinn uten bly. I tillegg til en loddekolbe så skal du bruke loddetinn når du skal lage en god lodning.

Jeg startet med 1mm Stannol tinn, bly, kobber og. Jeg bruker loddetinn med sølv som jeg mener er fritt for bly , kjøpt på Elfa for lenge siden. Ikke noe hokus pokus det, like bra som annet tinn bare . Furutech loddetinn vs vanlig sølvloddetinn 29. Loddebolt og loddetinn 21. Interessant blyfritt loddetinn 8. Tradisjonelt har man tilsatt bly til loddetinn for å senke smeltepunktet og for å gjøre loddetinnet billigere.


Mange blandinger av metaller har et blandingsforhold. Direktivet forbyr bly og andre tungmetaller i elektronikk. Vi lagerfører mange ulike tinnprodukter. Rent tinn i blokker og stenger eller tinn legert med bly til ulike loddetinn -legeringer. Med halogenfritt flussmiddel på harpiksbasis.


Som loddetinn anbefaler RHEINZINK loddestenger av. I unntakstilfeller kan også loddetinn med tinn og bly. Bly regnes som et giftig metall.

Det er ikke fastsatt en nedre grense for hvor mye bly fostre, barn og voksne tåler, fordi det er usikkert hva som er . Som oftast er metallet ei legering av først og fremst tinn, bly og sølv, men ein kan også. Det finnes også blyfri loddetinn , der små mengder kobber . Du trenger først og fremst en loddebolt, så trenger du loddetinn. Rørleggeren har ikkje lov til å bruka loddetinn med bly i. Dette tinnet treng noko høgare .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg